EL TAULER CATALÀ

Ciutadans proposa al PSC i el PPC un pacte davant el «desafiament separatista»

Fernández accepta l'oferta de reunió de Roldán, mentre que Iceta critica la «precipitació» de la proposta

roldan2

roldan2

2
Es llegeix en minuts
Efe

La portaveu de Ciutadans, Lorena Roldán, ha proposat aquest dijous al líder del PSC, Miquel Iceta, i al president del PPC, Alejandro Fernández, que facin una reunió per impulsar un «Pacte per a Catalunya» que doni resposta al «desafiament separatista» i als reptes socials.

A través d’un missatge a Twitter, Roldán ha explicat que, «davant de la greu situació» que viu Catalunya, ha proposat a Iceta i Fernández que es reuneixin per «donar resposta al desafiament separatista i als grans reptes socials». «Hem de ser capaços de posar de relleu allò que ens uneix», ha afegit la dirigent de Ciutadans.

La formació taronja ja va buscar unir les forces d’aquests dos partits l’octubre passat per a lamoció de censura fallida contra el president de la Generalitat, Quim Torra, però no ho va aconseguir, ja que el PSC es va abstenir, si bé la iniciativa tampoc hauria prosperat si els socialistes haguessin votat a favor.

El PSC i el PPC ja han reaccionat a l’oferta de Roldán. El primer secretari dels socialistes catalans, Miquel Iceta, ha retret a Roldán la «precipitació» que ha mostrat al publicitar la seva oferta abans de parlar amb les altres forces. «La precipitació i la immediatesa no ajuden que una iniciativa com aquesta arribi a bon port», ha respost Iceta a Roldán a través d’un correu electrònic.

Iceta li ha expressat la seva «sorpresa» pel fet que 10 minuts després de rebre un correu de Roldán, aquesta ho anunciés a través del seu compte de Twitter. «Algú podria pensar que només s’està buscant l’efecte mediàtic», rebla Iceta. «Seguirem amb atenció les vostres propostes, però si de veritat es pretén una tasca de cooperació, s’ha de procedir de manera diferent», conclou.

Notícies relacionades

Per contra, el president del PPC, Alejandro Fernández, ha respost, també a través de Twitter, que «serà un plaer» reunir-se amb Roldán per «avançar en Catalunya Suma».

Fernández –que ha remarcat: «Units serem més forts»–, feia al·lusió a la marca electoral que els populars van registrar perquè pugui ser el paraigua d’una coalició entre forces constitucionalistes de cara a unes possibles eleccions autonòmiques a Catalunya.