la repetició electoral

¿Què va votar el teu veí? Els resultats de les eleccions generals de novembre del 2019 a Catalunya

Els resultats de les eleccions del 10-N, municipi a municipi i carrer a carrer

voto vecino catalunya

voto vecino catalunya

1
Es llegeix en minuts

Les eleccions generals d’aquest 10 de novembre van deixar un mapa semblant a les del 28-A a Catalunya. L’independentisme va augmentar la seva presència al Congrés, de 22 a 23, i va quedar a les portes d’aconseguir la meitat dels escons en joc (se’n reparteixen 48). ERC va repetir victòria tot i que es va deixar dos diputats pel camí (de 15 a 13), els mateixos que va aconseguir la CUP en la seva irrupció en el parlamentarisme espanyol, i JxCat va millorar els seus resultats amb un diputat més. 

Als republicans els van seguir de prop el PSC (12 escons), mentre que el fanalet vermell va ser Ciutadans (de 5 a 2). En Comú Podem va aconseguir mantenir els seus 7 diputats i el PP i VOX en van sumar un més, d’1 a 2.  [Consulta tots els resultats de les eleccions generals de novembre del 2019]

Notícies relacionades

Al mapa català es veu com s’imposa ERC per la gran majoria del territori; els socialistes guanyen a la Vall d’Aran i en municipis de Barcelona i Tarragona; Junts per Catalunya concentra la majoria de les seves victòries al centre de Catalunya i la província de Girona; i En Comú Podem també guanya en algunes àrees metropolitanes. També la CUP va guanyar en alguns municipis (Llucà, Viladamat...), el PP ho va fer a Gimenells i el Pla de la Font i Arres, i Vox, a Mont-roig del Camp i un barri de Reus i de Roses.

Consulta en aquest mapa interactiu de l’inici de la notícia els resultats de les eleccions a Catalunya, municipi a municipi, i a Barcelona, on també es va imposar ERC, carrer a carrer.