BLOQUEIG A LA FRONTERA

La policia francesa inicia el desallotjament dels manifestants de la Jonquera

Els Mossos negocien al costat espanyol perquè Tsunami Democràtic aixequi l'acampada

eb75e880-39fe-4871-b617-5b4527cc4af7-hd-web / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Antiavalots de la policia francesa han iniciat quan passaven pocs minuts de les 08.00 hores d’aquest dimarts el desallotjament dels manifestants que, convocats per Tsunami Democràtic, bloquegen la Jonquera. Els manifestants mantenen tallada des de dilluns l’AP-7 a la frontera, cosa que impossibilita la circulació entre els dos costats de la frontera. Fins ara, el trànsit es desvia per l’N-II, que va congestionada. El seguim en directe, aquí.

Notícies relacionades

Mentre els agents de la Gendarmeria actuen al costat francès de la frontera, al costat espanyol, els Mossos negocien amb els manifestants perquè aixequin l’acampada.

El desallotjament al costat francès es preveu llarg.  Els agents han recorregut al gas pebre per dispersar la concentració. Després de gairebé 24 hores de bloqueig de l’autopista, el dispositiu policial s’ha reforçat amb nombrosos vehicles i els agents francesos han començat a retirar un a un a la línia de persones assegudes sobre l’asfalt. Els concentrats entonen càntics i exhibeixen pancartes independentistes davant de l’actuació dels antiavalots que intenten avançar en direcció al punt fronterer entre els dos països.