PERFIL INSTITUCIONAL

La JEC ordena a Torra esborrar un tuit sobre «presos polítics»

L'organisme electoral estima que el president ha vulnerat la neutralitat política de la institució

zentauroepp50049160 barcelona 25 09 2019 quim torra en el debate de pol tica gen191107110423

zentauroepp50049160 barcelona 25 09 2019 quim torra en el debate de pol tica gen191107110423 / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
Efe

La Junta Electoral Central (JEC) ha decidit aquesta tarda «estimar parcialment» el recurs de Ciutadans contra el president de la Generalitat, Quim Torra, per la difusió de missatges a través del perfil institucional de la Generalitat a Twitter al ser «contrària al principi de neutralitat dels poders públics».

El president de la Generalitat ha inclòs en el perfil institucional de Twitter un missatge en el qual assenyalava que «l’exili i els presos polítics evidencien la incapacitat de resoldre de manera democràtica el conflicte amb Catalunya». Segons la JEC, això «suposa un ús partidista contrari al principi de neutralitat política en els processos electorals».

Així, l’organisme electoral assenyala que «els missatges en els quals s’inclouen referències a l’«exili» i als «presos polítics» vulneren l’article 50.2 de la LOREG i el principi de neutralitat política que en període electoral «han de respectar escrupolosament tots els càrrecs públics».

Notícies relacionades

S’ordena per tal motiu «al president de la Generalitat la retirada immediata del referit missatge en el perfil institucional de Twitter». La JEC requereix el president de la Generalitat perquè «s’abstingui en el futur de fer actes similars que suposin un ús partidista de la institució pública que presideix».

L’organisme regulador electoral dictamina així mateix que «no és procedent incoar expedient sancionador, atenent les circumstàncies concurrents en el present cas, i en particular l’entitat dels missatges difosos».