Oriol Junqueras, «fart» de la «immaduresa» de Pedro Sánchez

«Amb aquest PSOE no tenim res a parlar», afirma el líder d'ERC, que crida a derrotar els socialistes a les urnes

Remarca que «la presó no soluciona res» i avisa que «el camí cap a la independència està en un punt de no retorn»

zentauroepp48259874 graf5434 madrid  21 5 2019   el l der de erc  oriol junquera191106100520

zentauroepp48259874 graf5434 madrid 21 5 2019 el l der de erc oriol junquera191106100520 / Ballesteros

2
Es llegeix en minuts
Agencias

El líderd’ERC, Oriol Junqueras, ha carregat amb duresa contra Pedro Sánchez. En una entrevista a SER Catalunya, Junqueras afirma estar «fart» de «les amenaces i de la immaduresa» del president del Govern en funcions i candidat del PSOE. Així, l’ha acusat d’amenaçar amb el 155, d’atacar l’escola i els mitjans públics catalans i de negar la democràcia al voler prohibir referèndums que es considerin il·legals: Amb aquest PSOE, ha dit, «no només no tenim res a parlar, sinó que ens tindrà davant».

«Hem de derrotar-lo a les urnes, –ha remarcat Junqueras– perquè és l’única forma que entengui que a Catalunya se l’ha d’escoltar i se l’ha de respectar. «Estem més que farts de les seves amenaces i de la seva immaduresa política», ha insistit.

L’exvicepresident del Govern ha acusat «els poders de l’Estat» de «posar en marxa una campanya per intentar dividir els independentistes» i per vincular l’independentisme  amb la violència.

Aposta per la via pacífica

Sobre els actes de violència als carrers després de conèixer-se la sentència del procés, el líder d’ERC afirma que no li agraden, però ha matisat que el disgusten més «els excessos policials que tothom ha pogut veure en les imatges». «No m’agrada que es cremi un contenidor, però molt menys que es colpegi al cap amb una porra», indica Junqueras, abans d’afegir que entén la frustració de molts joves «perquè el nivell d’injustícia i de brutalitat és molt gran i creuen que no avancem».

Ara bé, puntualitza, «crec que la via guanyadora és la pacífica i massiva» i adverteix que «des de sempre l’Estat ha volgut vincular al moviment independentista amb la violència, aquest és el seu pla, perquè en aquest terreny guanya sempre». «No caiguem en les seves trampes», alerta Junqueras, perquè «el moviment (independentista) és netament pacífic i democràtic, i aquesta és la via per desmuntar aquest estat repressiu i autoritari».

«La presó no soluciona res»

En relació amb la sentència, Junqueras indica que «optar per la via de la repressió li pot servir a l’Estat en un període curt, però no podrà guanyar-nos amb el Codi Penal, ja que empresonar demòcrates per posar les urnes no soluciona res, més aviat el contrari, fa que la gent decideixi que no vol continuar vivint en un Estat com aquest».

El president d’ERC diu estar convençut que «el camí cap a la independència ja ha entrat en un punt de no retorn, crec que és irreversible», i recalca que «és evident que el mes d’octubre del 2017 no va acabar res i ara que ha sortit la sentència tampoc» ja que «amb repressió no poden parar aquest moviment». 

«Error estratègic» de JxCat

Notícies relacionades

També s’ha referit a les discrepàncies entre ERC i JxCat. Concretament, al ser preguntat per les crítiques de JxCat a Esquerra, Junqueras ha qualificat d’«error estratègic» basar una campanya electoral a atacar constantment altres partits independentistes.

Preguntat sobre una possible convocatòria d’eleccions a Catalunya després de les generals, Junqueras ha respost: «Sembla evident que no podem tardar gaire a tornar a comptar-nos, però alhora també crec que ara no és el moment», tot i que ha afegit que al seu partit no li fan por les urnes.