LA DIATRIBA DE LA MODERADORA DEL DEBAT

Ana Blanco: «Parlaran de paritat, però no hi ha cap candidata»

Al començar el bloc de política social i igualtat, la periodista retreu als partits que en el debat no hi hagi «cap dona present»

ana-blanco-a-los-candidatos-me-van-a-permitir-que-haga-una-referencia-a-la-foto-de-este-d / periodico

1
Es llegeix en minuts
Vega S. Sánchez
Vega S. Sánchez

Periodista

Especialista en animals, plantes i curiositats

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Juntament amb María Casado, presidenta de l’Acadèmia de la TelevisióAcadèmia de la Televisió, ha sigut l’única dona de la nit. Davant seu, cinc candidats, homes. Al costat, el seu company Vicente Vallés. I no ha callat: la periodista Ana Blanco s’ha emportat els aplaudiments de les xarxes socials quan, al començar el bloc del debat dedicat a política social i igualtat, s’ha posat seriosa i ha dit:  «Em permetran que faci una referència a la foto d’aquest debat. [...] Parlaran de la paritat, però en qualsevol cas i en aquest moment, no és una foto d’igualtat».

Notícies relacionades

El candidat de Podem Pablo Iglesias, que ha intervingut just després que ho fes la periodista, ha recolzat les paraules de Blanco. «Espero que sigui l’última vegada que hi ha un debat per a la presidència amb només homes».

El socialista Pedro Sánchez també ha secundat les paraules de la moderadora del debat, tot i que ha volgut destacar que Espanya té el Parlament a Europa amb més nombre de dones i el Consell de Ministres amb més dones, una cosa que «és motiu d’orgull per a Espanya».