objectiu: garantir la seva immunitat com a eurodiputat

Junqueras recorre la decisió de Sassoli de declarar-se incompetent

El polític d'ERC dirigeix un escrit a la justícia europea

zentauroepp48244955 jumqui190614114432

zentauroepp48244955 jumqui190614114432 / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La defensa del vicepresident de la Generalitat Oriol Junqueras ha presentat aquest dilluns un recurs davant de la Justícia Europea contra la comunicació en la qual el president del Parlament europeu, David Sassoli, es va declarar incompetent per garantir la immunitat parlamentària del líder independentista per haver sigut elegit eurodiputat.

L’escrit, al qual ha tingut accés Europa Press, està firmat per l’advocat Andreu van den Eynde i ha sigut presentat davant delTribunal General de la Unió Europea (TUE). En aquest, Junqueras acusa Sassoli de vulnerar l’article 8 del reglament intern de l’Eurocambra per declarar-se «incompetent per tramitar ni tan sols la petició de protecció d’immunitat».

Això, malgrat que, segons el parer de la defensa del dirigent d’ERC, l’assumpte «presenta seriosos dubtes de dret sobre el compliment del Dret Europeu, i, en especial, sobre la protecció de la immunitat»dels eurodiputats.

Dubtes al Suprem

L’advocat recorda en el text que el mateix Tribunal Suprem «té dubtes sobre l’abast de la immunitat» dels eurodiputats i recorda que ha plantejat al TUE una qüestió prejudicial sobre aquest fet, en concret sobre la protecció de Junqueras.

Notícies relacionades

El recurs denuncia que Sassoli decidís «resoldre amb una immotivada decisió presa sense cap assessorament jurídic» que no era competent per activar un procediment urgent per garantir la immunitat de Junqueras, tal com havia sol·licitat en una comunicació anterior l’eurodiputada d’ERC Diana Riba.

En conseqüència, l’advocat de Junqueras demana que es declari nul·la la comunicació del president de l’Eurocambra i es que se'l condemni a pagar les costes del procediment.