disturbis després de la sentència del procés

Marlaska considera «proporcional» l'actuació policial a Catalunya

Just un dia després que la policia catalana obrís la seva investigació interna més gran

Ábalos acusa el Govern català d'«intimidar» la tasca dels Mossos

zentauroepp50657087 madrid  30 10 2019  el ministro del interior en funciones  f191030154918

zentauroepp50657087 madrid 30 10 2019 el ministro del interior en funciones f191030154918 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
Iolanda Mármol

El ministre de l’Interior en funcions, Fernando Grande-Marlaska, ha recolzat l’actuació dels agents de la Policia Nacional, Mossos i Guàrdia Civil a Catalunya i ha tornat a insistir que ha sigut «proporcional». A més, no li consta «que s’hagi vulnerat cap protocol d’actuació», ha dit Marlaska, després d’assenyalar que, com a administració de l’Estat «tenim avaluació contínua per veure com es pot millorar en termes d’eficàcia i eficiència». 

Marlaska ha fet aquestes declaracions just un dia després que la policia catalana obrís la seva investigació interna més gran per analitzar el dispositiu de contenció de les protestes. En concret, els Mossos revisaran 15 actuacions d’agents durant els disturbis després de la sentència del judici del procés.

Notícies relacionades

Després de lamentar que hi hagi manifestants ferits, Marlaska ha remarcat que no li consta que els efectius policials hagin vulnerat cap protocol d’actuació. «Lamento profundament les lesions que han patit, però això no refereix la proporcionalitat de l’actuació de la policia, perquè aquesta es basa en la violència exercitada», ha assenyalat en una entrevista a Catalunya Ràdio aquest dimecres.

Més dur que Marlaska, el ministre de Foment en funcions, José Luis Ábalos, ha acusat el Govern català d’«intimidar» la tasca dels Mossos amb la investigació interna.  «No deixa de ser una intimidació», ha opinat.