TRIBUNALS

Imputen el germà de Ximo Puig per ajuts de la Generalitat valenciana

El secretari general del PSPV assegura que la denúncia del PP busca perjudicar-lo «de manera evident»

Els populars asseguren que l'empresa de Francis Puig no complia els requisits per rebre les subvencions

zentauroepp50300851 valencia 8 10 2019 pol tica  ximo puig  el president de la g191008105239

zentauroepp50300851 valencia 8 10 2019 pol tica ximo puig el president de la g191008105239 / A Miguel Lorenzo

1
Es llegeix en minuts
Nacho Herrero

El germà de Ximo Puig, president de la Generalitat, ha sigut citat com a investigat per possibles irregularitats a la recepció dels ajuts que el govern valencià atorga als mitjans de comunicació per al foment del valencià.

Segons una interlocutòria a què ha tingut accés Levante, una de les capçaleres del grup Prensa Ibèrica, el jutjat d’instrucció 4 de València ha citat a declarar amb l’antiga figura de l’imputat el 10 de desembre a Francis Puig i tambéRubén Trenzanodirector general de política lingüística i membre de Compromís.

La investigació parteix d’una denúncia del Partit Popular que apuntava directament a Ximo Puig, tot i que el jutjat no ha obert diligències d’investigació contra el secretari general dels socialistes valencians.

Ximo Puig ha assegurat aquest dimarts que no ha de fer «cap valoració», ha mostrat la seva «absoluta» confiança en la justícia i ha afirmat que la «intenció del PP» és perjudicar-lo «d’una manera evident». El president de la Generalitat ha apuntat que «és el moment processal inicial» i ha dit que «a poc a poc se sabrà el que hi ha al darrere».

Segons la denúncia del PP, l’empresa Comunicació dels Ports SA ha rebut ajuts anuals de la Generalitat del 2015 al 2018 per un import que va dels 54.118,96 euros de l’últim exercici als 86.045,35 del 2017.  Afegides a les de Mas Mut Producciones, també administrada pel germà de Puig, les subvencions serien de més de 600.000 euros.

A més de per part del govern valencià, Comunicació dels Ports també ha rebut ajuda en aquests anys dels d’Aragó i Catalunya, segons el PP per al mateix fi, tot i que l’empresa de Puig ho hauria negat.

Els populars afirmen que l’empresa del germà de Puig no complia els requisits necessaris per rebre aquestes subvencions, per exemple en audiència, i afirmava que les actuacions de Trenzano, nomenat a proposta de Compromís, podien ser constitutives de frau, malversacions de cabals públics i prevaricació.

Notícies relacionades

Les subvencions, diu el PP, «constitueixen una autèntica trama per aconseguir fons públics mitjançant despeses creuades, lloguers fraudulents i nòmines d’una gran família»

Segona causa

Hi ha una altra causa oberta, en un altre jutjat de València, en què també està involucrat Trenzano, ja que el PP va denunciar que havia mentit en acte administratiu a l’afirmar en una resolució que s’havia revisat que no hi havia irregularitats en els ajuts donats a dues empreses relacionades amb el germà de Puig.