ENTREVISTA A LA CNN

Torra: «Qui hagi comès un acte violent ha de ser castigat»

«A mi no em representa la violència i la condemno», afirma el president

Acusa d'«electoralisme» Sánchez i veu «incomprensible» que no li agafi el telèfon

zentauroepp50517461 barcelona 22 10 2019  pol tica  reuni n del govern presidido191022101257

zentauroepp50517461 barcelona 22 10 2019 pol tica reuni n del govern presidido191022101257 / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
ACN

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha abordat en una entrevista a la CNN la situació de violència que es va viure a Catalunya la setmana passada, i que va arribar al clímax dissabte a la nit, durant les protestes per la sentència del procés. En una de les intervencions més contundents fins ara sobre els disturbis, Torra ha afirmat que «qualsevol que hagi comès un acte violent ha de ser castigat».

«Sempre he estat al costat d’un moviment pacífic i democràtic amb la bandera del diàleg i de la no-violència. Em mantinc aquí i mai sortiré d’aquí», afirma el president, abans d’afegir: «A mi no em representa la violència i la condemno».  Torra, a qui Pedro Sánchez reclama una condemna de la violència sense pal·liatius, admet que els fets violents podrien «entorpir» el camí cap a la independència.

En l’entrevista, Torra ha carregat contra Sánchez, a qui ha acusat de fer «electoralisme» amb una crisi, la catalana, que requereix «diàleg i serenitat». Així, ha criticat que el president del Govern digui que a Catalunya hi ha un problema de convivència i de violència quan, segons el parer del president, això «no és veritat». «El que hi ha és un problema de democràcia».

També ha qualificat d’«incomprensible» que Sánchez no li hagi agafat el telèfon ni hagi volgut reunir-se amb ell durant la seva visita a Barcelona.

Sobre l’actuació de la Policia Nacional durant els disturbis, Torra ha assenyalat que s’haurà d’estudiar si els agents han actuat amb proporcionalitat. Ha remarcat que les actuacions policials s’han de basar en la mediació, la proporcionalitat i en no causar mals majors.

Notícies relacionades

Torra ha descartat dimitir o convocar eleccions com li demanen des de diversos fronts polítics, incloses veus dels seus socis d’ERC al Govern. Ha argumentat que davant de la sentència, que suposa un «càstig injust», fan falta institucions fortes, tant al Govern, com al Parlament i als ajuntaments.