COMPAREIXENÇA DEL PRESIDENT DE LA GENERALITAT

Torra demana que pari la violència i insta Sánchez a negociar

Aragonès insta el Govern espanyol «que faci que la seva policia actuï amb proporcionalitat»

qim torra comparece con aragons tras la 5 noche de incidentes / periodico

1
Es llegeix en minuts
Daniel G. Sastre

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha fet una crida als manifestants a evitar la violència en les pròximes protestes, alhora que ha instat el president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, a asseure’s a negociar. [Seguiu les últimes notícies de Barcelona i Catalunyaen directe.]

«La violència mai ha sigut ni serà la nostra bandera. Fem una crida conjunta a la responsabilitat en les pròximes convocatòries. Cap forma de violència ens representa», ha manifestat.

En una compareixença institucional al Palau de la Generalitat, acompanyat pelsalcaldes de Tarragona, Girona i Lleida, el president de la Generalitat i el seu vicepresident, Pere Aragonès, també han insistit en la necessitat d’iniciar un diàleg «sense condicions» amb el Govern.

Conseqüència de l’enuig de la població

Notícies relacionades

Aragonès, d’altra banda, ha afirmat que el Govern «comprèn l’enuig d’una part de la població», i ha constatat que «els fets» d’aquests dies són «producte» d’aquesta situació.

El vicepresident de la Generalitat també ha instat el Govern espanyol que «faci que la seva policia actuï a Catalunya amb els criteris de qualsevol policia democràtica: congruència, oportunitat i proporcionalitat».