TERCERA JORNADA

Buch atribueix les protestes violentes a grups antisistema «molt preparats»

El conseller d'Interior ha explicat que van utilitzar àcids contra policies i pirotècnica contra un helicòpter que sobrevolava la ciutat

zentauroepp50431049 buch191016171939

zentauroepp50431049 buch191016171939 / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts

El conseller d’InteriorMiquel Buch, ha atribuït dijous les protestes violentes viscudes aquests dies a grups antisistema «molt preparats». «Són grups antisistema que no busquen una reivindicació des del pacifisme com la que s’ha mantingut fins ara, sinó des de la violència», ha dit en declaracions a Catalunya Ràdio recollides per Europa Press.

Ha explicat que aquests grups van utilitzar dimecres àcids contra policies, pirotècnica contra un helicòpter que sobrevolava la ciutat i van cremar contenidors «molt ràpid».

Per Buch, la prioritat és garantir el dret de manifestació i aïllar aquests grups violents: «No podem deixar que s’utilitzin els grups antisistema per perseguir l’independentisme, que sempre ha sigut pacífic».

Notícies relacionades

Davant la pregunta sobre el furgó delsMossos d’Esquadra d’Esquadra que la nit de dimecres va atropellar dos manifestants a Tarragona al dispersar-los, ha indicat que el furgó pretenia evitar una agrupació de contenidors: «No puc confirmar si el furgó que s’acostava va veure que hi havia una persona darrere del contenidor».

Sobre el Clàssic que han de disputar el FC Barcelona i Reial Madrid el 26 d’octubre al Camp Nou, ha indicat que es garantirà la seguretat si s’acaba celebrant com estava previst: «No tinc informació sobre si s’haurà de traslladar a Madrid».