VIOLÈNCIA A BARCELONA

Els Mossos detenen dos dels ultres que van agredir un noi a Barcelona

Els sospitosos van ser identificats gràcies a unes gravacions

agressio ultra a un jove a la confluncia dels carrers balmes i rossello de barcelona ho expliquem a lespecial catalunya nit amb laura rosel fi / periodico

1
Es llegeix en minuts
Guillem Sànchez

Els Mossos d’Esquadra han detingut dos dels ultres d’extrema dreta que van agredir un noi a Barcelona durant els disturbis d’aquest dijous. Els sospitosos van ser identificats a través de les imatges de vídeo. [Segueix les últimes notícies de Catalunya en directe.] L’agressió es va produir al carrer Rosselló, en ple Eixample.

En un primer moment l’agredit va ser socorregut per uns joves que passaven per la zona i que van aconseguir apartar els agressors, que formaven part del grup d’extrema dreta que s’han concentrat a última hora de la tarda a la plaça Artós i que després van començar a recórrer l’Eixample.

Almenys una desena d’ultradretans van colpejar amb pals i van clavar cops de puny i puntades de peu al jove independentista. La pallissa va ser gravada per diversos testimonis i s’ha fet viral a les xarxes socials, en unes imatges que han servit als Mossos per identificar els autors de l’agressió i poder procedir a detenir-los.

Pallissa d’independentistes

agresion con arma / periodico

No gaire lluny, a les confluències del carrer Muntaner amb València, es va produir una altra brutal pallissa, però de signe invers. Aquest dijous a la nit un manifestant d’extrema dreta també va rebre una pallissa per part d’un grup d’independentistes, que li van arrabassar un ganivet de grans dimensions i una bandera, a les confluències del carrer Muntaner amb València, segons denuncia el jove que ha gravat l’escena, Guillem Andrés. 

Segons han informat Efe fonts policials, els agents també proven d’identificar els que van agredir l’ultra, si bé en aquest cas de moment no disposen d’imatges, per la qual cosa les tasques d’identificació són més complicades. De moment els Mossos no disposen d’imatges de vídeo, així que estan intentant localitzar si alguna càmera de seguretat de la zona va gravar la pallissa per poder identificar els agressors. 

Una altra nit de disturbis

Notícies relacionades

D’altra banda, manifestants independentistes radicals van calar foc a una barricada a la Rambla Catalunya amb el carrer Provença i una altra a Rosselló amb Balmes en el quart dia de protestes contra la sentència del procés.

Els disturbis es van iniciar després que els CDR donessin per acabada, a través de les xarxes socials, la concentració lúdica que ha tingut lloc als Jardinets de Gràcia, i que es produís una topada violenta entre grups d’extrema dreta i d’independentistes radicals.