Calúmnies i injúries

La querella de Tretze Roses Astúries contra Ortega Smith, més a prop

Aquesta organització presenta una demanda de conciliació als jutjats de Madrid

zentauroepp45378596 graf1638  madrid  07 10 2018   el secretario general de vox 190201231551

zentauroepp45378596 graf1638 madrid 07 10 2018 el secretario general de vox 190201231551 / PAOLO AGUILAR

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

 L’Associació Tretze Roses Astúries ha presentat aquest dimecres una demanda de conciliació al Deganat dels Jutjats de Primera Instància de Madrid, pas previ a la presentació de la querella que havia anunciat contra el secretari general de Vox, Javier Ortega Smith

L’associació ja va anunciar que emprendria accions legals contra Ortega Smith per les paraules que va pronunciar la setmana passada sobre les ’Tretze Roses’, joves executades pel franquisme després del final de la Guerra Civil, de les quals va dir que «torturaven, violaven i assassinaven vilment a les txeques de Madrid».

Notícies relacionades

La presentació de la demanda de conciliació és un tràmit obligat per la llei i, si no prospera, l’associació interposarà una querella per injúries i calúmnies. Al ser diputat al Congrés i membre de la Diputació Permanent que continua funcionant fins que hi hagi unes noves Corts Generals, Ortega Smith és aforat, de manera que només el Tribunal Suprem el pot investigar.

Per a l’Associació Tretze Roses Astúries, les acusacions del número dos de Vox són «greus» i «manquen de qualsevol suport documental i històric». Segons la seva opinió, «responen a l’interès d’aquest personatge per reescriure la història recent del nostre país i sembrar entre els espanyols la divisió i l’alineament ideològic de capes de la societat instal·lades en el revengisme i la intolerància».