RESPOSTA A LA RESOLUCIÓ

L'ANC fa una crida a una aturada «immediata» quan es conegui la sentència del procés

Les marxes organitzades amb Òmnium Cultural se celebraran de dimecres a divendres

sentencia / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els diferents actors del sobiranisme ultimen els detalls de la resposta a la sentència del Tribunal Suprem per l’1-O. L’Assamblea Nacional Catalana (ANC) ha fet una crida aquest dimecres als ciutadans a mobilitzar-se des del primer moment que es doni a conèixer la resolució amb una aturada «immediata». En aquest sentit, animen a fer sentir la seva veu, ja sigui parant el cotxe i fent sonar el clàxon si s’està circulant, fent soroll i protestant al carrer o sortint al carrer si s’està a la feina o a casa.

L’ANC demana una participació massiva de la ciutadania en aquesta primera resposta espontània, així com en les posteriors. El mateix dia convoquen el sobiranisme a manifestar-se a les 20 hores en diferents punts del territori català, tot i que ara per ara no especifiquen les ubicacions de les concentracions. Per saber on caldrà anar i quan, se sol·licita que se segueixin les xarxes socials de l’entitat, perquè serà a través d’aquests canals on es farà una crida a la mobilització, de manera molt ràpida i coordinada.

Així mateix, en aquesta data promouran una gran enganxada de cartells a tot Catalunya per mostrar el rebuig de la sentència i reafirmar la seva aposta per la independència. 

Notícies relacionades

A més, aquell dia s’anunciarà la data d’inici de les Marxes per la Llibertat, que sortiran des de cinc punts diferents del territori (Berga, Vic, Girona, Tàrrega i Tarragona) i que recorreran Catalunya durant tres dies fins a arribar a Barcelona, sempre en dimecres, dijous i divendres, sigui quan sigui la sentència.

L’ANC ha compartit un vídeo amb la finalitat que la gent participi i protesti una vegada es faci pública la sentència.