El regidor de Més Madrid Pablo Soto renuncia a la seva acta per un presumpte cas d'assetjament sexual

«Sé que puc ser un bocamoll i que de vegades he fet bromes sexuals a la meva família i als meus amics pròxims. No obstant, no recordo aquest episodi», es defensa a Twitter

zentauroepp50309411 26 05 2019 el concejal delegado en funciones de participaci 191008230651

zentauroepp50309411 26 05 2019 el concejal delegado en funciones de participaci 191008230651 / Alberto Paredes - Europa Press

1
Es llegeix en minuts
Europa press

El regidor de Més Madrid Pablo Soto ha renunciat a la seva acta de regidor davant d’un presumpte cas d’assetjament sexual.

A les seves xarxes socials, el fins ara edil de Més Madrid ha explicat que fa una setmana li van dir que «una persona s’havia sentit assetjada» per ell. «Només podia dir que era impossible. ¿Qui, quan, on, per què? Durant unes hores no vaig tenir més informació i no vaig parar de repassar el que havia fet dia a dia, hora a hora», ha descrit.

Una vegada que li van donar més informació aquell mateix dia, Soto va entendre que s’havia produït una situació de la qual diu no haver sigut conscient. Li van relatar que unes setmanes enrere, quan estava prenent unes cerveses després de la feina, va demanar a una persona del seu entorn laboral, que no aconsegueix identificar, que l’ajudés a anar al lavabo. Pablo Soto té una minusvalidesa important, que el fa anar en cadira de rodes i que requereix l’ajuda d’altres persones per a determinades tasques.

Notícies relacionades

«Si no puc fer-ho sol [anar al lavabo], normalment l’hi demano a algú de màxima confiança. I si, no senzillament, m’aguanto», ha descrit. No obstant, no recorda haver demanat ajuda per a aquesta situació aquell dia. «Segons em van explicar, alguna cosa li vaig dir a aquesta persona mentre érem al lavabo. Encara no sé exactament què, que tenia to o significat sexual», ha continuat.

«Sé que puc ser un bocamoll i que de vegades he fet bromes sexuals a la meva família i als meus amics pròxims. No obstant, no recordo aquest episodi», ha conclòs.