CAP A LES ELECCIONS

Jordi Graupera no aconsegueix els avals per presentar-se el 10-N

La candidatura impulsada per Primàries Barcelona es fixa ara com a objectiu les pròximes eleccions al Parlament

GRAFCAT8184. BARCELONA, 04/05/2019.- El candidato a la alcaldía de Barcelona Jordi Graupera, que se define a sí mismo como la pesadilla de las élites, un error del sistema, afirma en declaraciones a Efe que busca reunir unos 100.000 votos el 26M, para salvar el independentismo de la decadencia y alejarlo del intento de domesticación de ERC y JxCat.EFE/ Enric Fontcuberta

GRAFCAT8184. BARCELONA, 04/05/2019.- El candidato a la alcaldía de Barcelona Jordi Graupera, que se define a sí mismo como la pesadilla de las élites, un error del sistema, afirma en declaraciones a Efe que busca reunir unos 100.000 votos el 26M, para salvar el independentismo de la decadencia y alejarlo del intento de domesticación de ERC y JxCat.EFE/ Enric Fontcuberta / Enric Fontcuberta (EFE)

1
Es llegeix en minuts
ACN

La plataforma de Jordi Graupera, Primàries Barcelona, no ha aconseguit recollir els avals necessaris per presentar-se a les eleccions generals del 10-N i s’ha quedat amb 3.400 avals.

En un comunicat, la formació atribueix aquest fet a dos factors: al «poc marge de temps» que la Junta Electoral Central dona als partits per recollir els avals i a una «implantació territorial encara en construcció».

Notícies relacionades

Graupera, que es va presentar a les municipals del 26-M per Barcelona tot i que no va aconseguir entrar a l’ajuntament, ha valorat que Primàries és un moviment municipalista que «s’està transformat en un moviment nacional» i ha posat la mirada en les pròximes eleccions al Parlament. En aquest sentit, ha destacat que a poc a poc es va teixint un «projecte compartit» de cara a aquests comicis.  El dirigent de Primàries ha agraït la tasca dels voluntaris que ha sigut, ha dit, «un exemple de compromís i imaginació».

Primàries Barcelona s’havia proposat impulsar una candidatura «de bloqueig» de cara al 10-N a través d’un procés de primàries obertes a «tota la ciutadania i partits independentistes». Votar ‘no’ a qualsevol investidura a la presidència del Govern i votar en contra dels Pressupostos anaven a ser dues de les seves idees centrals.