DEBAT JUDICIAL

El Parlament Europeu defensarà que la immunitat de Junqueras depèn d'Espanya

Fonts coneixedores del cas han assenyalat que l'informe dels serveis jurídics desvincula la cambra de la situació del líder d'ERC

45628550 59

45628550 59 / GABRIEL BOUYS (AFP)

1
Es llegeix en minuts
ACN

El Parlament Europeu defensarà a Luxemburg que el cas de l’escó del líder d’ERC, Oriol Junqueras, depèn de la legislació «nacional» espanyola i que la cambra no té competències per implicar-se, segons han confirmat dues fonts coneixedores del contingut de les al·legacions. 

Notícies relacionades

El Comitè d’Assumptes Jurídics de la cambra va autoritzar els seus serveis legals per enviar observacions al Tribunal de Justícia de la UE amb seu a Luxemburg per a la visita del 14 d’octubre, però remarcant que s’havia d’oferir estrictament una visió «jurídica i tècnica» de la situació i, en cap cas, política. El contingut d’aquestes observacions remetria el cas al dret estatal i desvincularia Brussel·les. 

Els serveis jurídics de la cambra al·leguen que no poden examinar si Espanya ha fet correctament o no el procediment per elaborar la llista oficial d’eurodiputats perquè està regulat per la llei estatal i «no s’hi poden ficar».