ACCIONS INDEPENDENTISTES

L'ANC planeja «col·lapsar» la xarxa viària catalana després de la sentència de l'1-O

Aposta per tres marxes de tres dies consecutius fins a confluir a Barcelona

Els sindicats independentistes convoquen una vaga general el dia 11

foto 3518220

foto 3518220

1
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El segon aniversari de l’1-O quedarà aquest dimarts diluït per la sentència del procés que ultima el Tribunal Suprem. L’ANC ja va avançar ahir que la seva idea després de la sentència és organitzar tres marxes ciutadanes per «col·lapsar» la xarxa viària de Catalunya. Segons va explicar a Betevé un dels secretaris nacionals de l’entitat, David Fernàndez, aquestes marxes duraran tres dies i sortiran des de punts diferents per confluir a Barcelona, amb el repte d’abastar fins a 100 quilòmetres de les principals carreteres.

El pla unitari serà revelat aquest dimarts, en un acte a Barcelona en què participaran partits i entitats. Allà anunciaran un nou cicle de mobilitzacions que s’activarà amb el pronunciament dels magistrats, tot i que la resta del dia commemoraran de forma descentralitzada l’aniversari de la votació. Hi ha fonts que ho justifiquen com una manera d’emular aquell episodi, que no va tenir un epicentre concret, sinó que es va desenvolupar a tot el territori.

Altres veus que apunten que no és el moment de desgastar els seus seguidors amb unes mobilitzacions que podrien resultar menys massives que les anteriors. I és que l’independentisme ho fia tot a la sentència i, fins aleshores, es pot gestionar l’espera.  

Notícies relacionades

El Govern llegirà des del Palau de la Generalitat el manifest ‘Compromís del Primer d’Octubre’; ERC celebrarà un acte a Fonollosa (Bages); les territorials de l’ANC  faran concentracions a Barcelona, Tarragona, Vic, Sabadell, Tàrrega, Tordera, Cardedeu, la Roca del Vallès, Vilassar de Mar, Valls i Salou, i una marxa de torxes des de diversos municipis fins a la presó de Lledoners. JxCat i la CUP enviaran delegacions, però no organitzaran actes propis. I Tsunami Democràtic no descarta alguna acció sorprenent.

Inquietud per l’aeroport

Fonts de la seguretat de l’Estat temen aquest nou actor després de la sentència i creuen que podrien tallar carreteres i vies de tren i fins i tot interrompre el trànsit de l’aeroport del Prat, i consideren que podrien ordenar segudes col·lectives «en llocs simbòlics i fàcilment reconeixibles a tot el món», informa Pilar Santos. De moment, a l’espera de saber el dia de la sentència, els sindicats secessionistes Intersindical-CSC i Intersindical Alternativa han convocat vaga general per a l’11 d’octubre, informa Gabriel Ubieto