más país

Equo deixa Unides Podem per presentar-se al 10-N amb el partit d'Errejón

López de Uralde es dona de baixa del partit ecologista

GRAF5193. MADRID, 21/05/2019.- El candidato de Más Madrid a la Comunidad, Íñigo Errejón, protagoniza este martes un desayuno informativo en el que ha sido presentado por la alcaldesa de la capital, Manuela Carmena. EFE/Paco Campos

GRAF5193. MADRID, 21/05/2019.- El candidato de Más Madrid a la Comunidad, Íñigo Errejón, protagoniza este martes un desayuno informativo en el que ha sido presentado por la alcaldesa de la capital, Manuela Carmena. EFE/Paco Campos / Paco Campos (EFE)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El partit ecologista Equo es presentarà a les eleccions generals del 10-N amb Más País, el partit d’Íñigo Errejón.  El 58,7% dels militants i simpatitzants han recolzat en una consulta vinculant presentar-se al 10-N amb la plataforma en què participa el partit que lidera Errejón. En total han participat a la consulta 1.494 persones (el 33% del cens), una cosa que, diuen, és «un rècord de participació que legitima els resultats».

En un comunicat a la seva pàgina web, el partit ecologista assenyala que aquests resultats són vinculants, i que per tant queda «ratificat majoritàriament el preacord per presentar-se amb Más País, en una coalició plural i diversa integrada per altres forces com Compromís i la Chunta Aragonesista».

Errejón ha celebrat el resultat i ha cridat a construir «una candidatura verda» per «modernitzar l’economia». «Quin millor dia per poder sumar els companys d’Equo a Más País». «El dia que el món sencer clama que volem heretar un planeta habitable. Una candidatura verda per cuidar la terra i la vida, modernitzar l’economia i equilibrar la balança», ha assenyalat.

Uralde diu adeu

Notícies relacionades

El diputat d’Equo al Congrés, Juantxo López de Uralde, ha anunciat la seva decisió de donar-se de baixa del partit després de conèixer la decisió. «Equo ha votat anar amb Errejón. Crec que és un error, però respecto la decisió. Després de deu anys de militància i d’un treball dur per construir Equo, dic adeu amb tristesa. Allà on sigui cavaré una trinxera des de la qual continuar lluitant en defensa del planeta. Sort companys», és el missatge que ha escrit al seu compte de Twitter.

El diputat alabès i un dels fundadors del partit ecologista va criticar fa uns dies la consulta i ja llavors va confirmar la seva intenció de mantenir-se com independent a l’aliança d’Unides Podem. Equo, partit del qual també forma part la regidora Inés Sabanés, una de les portaveus de Más Madrid, ja es va fracturar a les últimes eleccions europees, quan la seva militància va aprovar anar en coalició amb Compromís i altres partits en comptes d’aliar-se amb Unides Podem, però aquell referèndum va ser impugnat i al final cap dels dos sectors va poder participar en els comicis.