Garrafes tunejades intenten espantar ERC, BComú, la CUP, Òmnium, l'ANC i Interior

Bidons amb líquid verd, la inscripció «TNT» i una bandera d'Espanya han sigut dipositades aquesta nit a les sis seus

Els Mossos confirmen que s'ha tractat, en tots els casos, d'artefactes simulats sense càrrega explosiva

whatsapp-image-2019-09-25-at-081329

whatsapp-image-2019-09-25-at-081329

2
Es llegeix en minuts
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Uns bidons sospitosos plens de líquid verd, amb la inscripció «TNT» i amb una màscara blanca amb la bandera d’Espanya –també amb l’estelada en alguns casos– han sigut col·locats aquesta nit a les portes principals de les seus d’ERC, laCUPBComúÒmnium Cultural, l’ANC i la Conselleria d’Interior. Els Mossos d’Esquadra han confirmat que es tractava, en tots els casos, d’artefactes simulats sense càrrega explosiva

La policia catalana ha atès avisos de treballadors dels partits polítics, la conselleria i les dues entitats soberanistes al constatar que algú, a la nit, havia dipositat davant la seva entrada aquestes garrafes tunejades amb el clar propòsit d’intimidar-los. Per grotescos que resultessin, els objectes sospitosos han obligat a prendre certes precaucions als Mossos, que finalment ha acabat retirant-les sense necessitat que fossin examinades pels Tedax, especialistes en explosius. 

L’Assemblea Nacional de Catalunya (ANC) va ser la primera a donar avís, de matinada. Els agents catalans van retirar la garrafa sense més incidents. També de nit, agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona (GUB) s’han emportat un altre bidó de la seu de la CUP. Però a Òmnium Cultural l’han descobert aquest dimecres poc abans de les vuit del matí, i això ha generat més enrenou. Els Mossos han tallat el carrer Diputació, entre Pau Claris i Bruc, i han avisat els Tedax.

Una hora més tard, els mateixos agents de Seguretat Ciutadana, sense necessitat dels artificiers, han retirat la garrafa, han reobert el trànsit i la seu d’Òmnium, que a les 9.00 hores ha començat a funcionar amb normalitat.

Notícies relacionades

El bidó col·locat a l’entrada de la seu d’Esquerra, que havia donat avís minuts després de l’alerta d’Òmnium, també ha sigut retirat pels Mossos, que l’han carregat en un cotxe patrulla regular per emportar-se’l. A la Conselleria d’Interior el paquet s’ha retirat de seguida perquè els policies que hi treballen han considerat que es tractava d’una gamberrada amb molt males intencions.

La policia catalana, després d’analitzar el contingut de la garrafa, ha confirmat que eren artefactes simulats sense càrrega explosiva. Els Mossos han obert una investigació per esbrinar qui ha sigut el responsable d’aquesta acció destinada a generar alarma. 

Temes:

Catalunya