ESQUERRA «MODERADA I REFORMISTA»

Sánchez prepara el 10-N amb una carta a la militància en què critica Podem

Acusa els morats d'impedir un govern del PSOE per quarta vegada, «un cas únic a Europa»

Demana als socialistes no mirar «cap als costats» i no optar pels canvis ideològics

sanchez

sanchez / PIERRE-PHILIPPE MARCOU (AFP)

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquest diumenge, el secretari general del PSOE i president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, ha recalcat que només hi ha un vot capaç de conformar un govern progressista i ha advertit els militants socialistes que no els convé distreure’s «mirant cap als costats» ni els canvis ideològics.

En un carta oberta a la militància, Sánchez anima a mobilitzar tots els progressistes, inclosos els que es van inclinar per altres opcions i han vist que el seu vot ha sigut «estèril» i només ha servit per prolongar el bloqueig.

«Hem d’aconseguir que els espanyols el 10 de novembre enviïn un missatge encara més alt i més clar perquè ningú pugui tornar a ignorar la seva voluntat d’arribar a un govern progressista, estable i coherent», ha escrit Sánchez.

Recalca que el PSOE és «el gran partit d’una esquerra que es comporta amb moderació, perquè es dirigeix a grans majories», i l’opció dels qui volen «avançar i no seguir atrapats en un camí sense sortida».

»Només hi ha un vot capaç de donar lloc a un govern de progrés», afirma el líder socialista, que adverteix que no han de fer «cap canvi ideològic ni fingir res» per aconseguir-ho.

 Defensa de la Constitució

Segons diu, s’han de comportar com són: una esquerra «moderada» i «reformista» que defensa la Constitució i l’Estat de les autonomies i combat la injustícia «sense embarcar-se en aventures».

Insisteix que, després de les eleccions del 28 abril, la seva voluntat de transformar el mandat de les urnes en un govern estable, però les dretes van optar pel bloqueig i es van desentendre de la governabilitat, mentre que Unides Podem va plantejar una coalició que suposava dos governs en un, en què els de Pablo Iglesias s’atribuïen el paper de controlador del PSOE.

«Coneixeu el desenllaç, ja que al no acceptar les condicions d’Unides Podem van decidir impedir la formació d’un govern socialista per quarta vegada en un cas únic a Europa», recalca.

Remarca que, mentre «les dretes i la ultradreta celebren com una victòria aquesta situació», la majoria dels progressistes senten «frustració» per la repetició electoral, ja que el resultat del 28 d’abril va ser «clar».

Però apel·la a la capacitat que, segons diu, tenen els socialistesd’animar-se en les situacions difícils, perquè «la seva perseverança neix de la unitat i la força» de les seves conviccions.

Govern «estable i sòlid»

Recorda que en els últims anys han passat per moments difícils davant els quals van saber «aixecar-se» per «vèncer junts l’escepticisme».

«Ara tenim un nou repte al davant. Hem de deixar enrere una política inútil que només coneix el bloqueig i la destrucció», afirma el líder socialista, que insisteix que es necessita un govern «estable i sòlid, que també sigui capaç de donar respostes a les amenaces imminents» que suposen el brexit o la gestió de la sentència del procés.

Notícies relacionades

Sánchez anima els militants a mostrar aquesta carta a «familiars, amics i companys» i entaular-hi un «diàleg centrat només en el futur d’Espanya i en el benestar dels espanyols».

«Deixem de banda els retrets als uns i els altres», afirma i els demana que portin el seu escrit «amb orgull i convicció» a «tot arreu i a tothom»