CAMÍ DE LES URNES

El comunicat de la Casa del Rei que aboca a eleccions

Felip VI no proposa cap candidat a la investidura com a president del Govern

GRAF3953. MADRID, 17/09/2019.- El rey Felipe VI (d) recibe en audiencia al presidente del Gobierno en funciones, Pedro Sánchez (i), este lunes, en el Palacio de la Zarzuela, durante la segunda jornada de la ronda de consultas de cara a la posible investidura de Sánchez como presidente del Gobierno. EFE/ Ballesteros POOL

GRAF3953. MADRID, 17/09/2019.- El rey Felipe VI (d) recibe en audiencia al presidente del Gobierno en funciones, Pedro Sánchez (i), este lunes, en el Palacio de la Zarzuela, durante la segunda jornada de la ronda de consultas de cara a la posible investidura de Sánchez como presidente del Gobierno. EFE/ Ballesteros POOL / Ballesteros (EFE)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Rei no ha proposat cap candidat a la investidura com a president del Govern després de la seva ronda de contactes amb els representants dels partits, una decisió després de la qual s’obre el camí per a la repetició de les eleccions generals el 10 de novembre.

[Segueixi l’última hora sobre el fracàs de la ronda de consultes del Rei amb els partits]

La Casa del Rei ha fet públic un comunicat després dels dos dies de reunions de Felip VI amb els dirigents polítics en el qual remarca que ha constatat que no existeix un candidat que compti amb els recolzaments necessaris perquè el Congrés dels Diputats «li atorgui la seva confiança». 

Aquest és el text del comunicat íntegre:

1. Sa Majestat el Rei ha conclòs les consultes que, en compliment de l’article 99 de la Constitució, s’han desenvolupat durant els dies 16 i 17 del present mes de setembre.

Notícies relacionades

2. Sa Majestat el Rei, després de rebre la informació que li han traslladat els representants designats pels grups polítics amb representació parlamentària que han comparegut en les consultes, ha constatat que no existeix un candidat que compti amb els recolzaments necessaris perquè el Congrés dels Diputats, si escau, li atorgui la seva confiança.

3. En aquest sentit i d’acord amb l’exposat el 12 de setembre passat en la convocatòria d’aquestes consultes, Sa Majestat el Rei ha comunicat a la Senyora Presidenta del Congrés, Meritxell Batet Lamaña, que no formula una proposta de candidat a la Presidència del Govern. Tot això als efectes del previst a l’article 99 de la Constitució».