ALERTA LLANÇADA

El Consell d'Europa denuncia les agressions a periodistes durant la Diada

Reporteres de TVE i Antena 3 van patir «fustigació i intimidació»

angela-garcia-romero car 1200

angela-garcia-romero car 1200

1
Es llegeix en minuts
Efe

La plataforma del Consell d’Europa que promou la protecció del periodisme i la seguretat dels periodistes ha llançat aquest dilluns una alerta després de l’atac que van patir dos reporters l’11 de setembre passat mentre informaven dels actes de la Diada.

Sota el títol «Fustigació i intimidació de periodistes», l’alerta va sorgir gràcies a la denúncia de la Federació Europea de Periodistes i la Federació Internacional de Periodistes, sòcies del Consell d’Europa en aquesta plataforma.

El text afirma que «persones no identificades van intimidar i van atacar periodistes de TVE i Antena 3 davant el Parlament català, durant una manifestació».

Afegeix que «els atacants van llançar objectes, aigua i van danyar el material de l’equip de TVE» i van cridar, van insultar i van xiular fora i dins de la Cambra» els dos equips, mentre aquests exercien la seva tasca informativa.

«Debat polític entre Espanya i Catalunya»

La denúncia afegeix que «els periodistes estan patint les conseqüències» de la tensió en «el debat polític entre Espanya i Catalunya que s’ha traslladat als carrers».

Una de les manifestacions independentistes, que va congregar unes 300 persones, assenyala la plataforma, «es va convertir en un escenari de violència i aldarulls cap a agents policials i periodistes que informaven de l’acte».

La plataforma espera ara una resposta del Govern espanyol.

Alerta número 15 a Espanya

Es tracta de la quinzena alerta que la plataforma realitza sobre Espanya. Nou han sigut resoltes.

Notícies relacionades

La Plataforma del Consell d’Europa ha llançat des del 2015 un total de 605 alertes, de les quals 297 han rebut una resposta de l’Estat membre afectat.

Els països amb més nombre d’alertes són Turquia (122), Rússia (69), Ucraïna (51) i l’Azerbaidjan (35) .