10 MINUTS DE CONVERSA

Sánchez rebutja l'oferta d'Iglesias per a una coalició d'un any

El líder morat anuncia al president que si hi ha eleccions tornarà a demanar cogovern sense vetos

El cap de l'Executiu li trasllada que la taula negociadora del PSOE està oberta només per a noves propostes

undefined44922730 madrid 06 09  2018 politica el presidente del gobierno pedro190615181126

undefined44922730 madrid 06 09 2018 politica el presidente del gobierno pedro190615181126

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez
Iolanda Mármol
Iolanda Mármol

Periodista

ver +

El bloqueig continua. Pablo Iglesias ha anomenat Pedro Sánchez aquest dijous per posar una nova proposta sobre la taula que eviti eleccions el 10 de novembre. En una conversa de deu minuts, a les sis de la tarda, el líder morat li ha plantejat forjar una coalició entre PSOE i Unides Podem amb durada d’un any. És a dir, un cogovern que seria reavaluat un cop s’aprovin els pròxims Pressupostos Generals de l’Estat (PGE). En cas que, arribats a aquest punt, la coalició no hagi funcionat, el líder morat es compromet a «abandonar el Govern mantenint el recolzament parlamentari». 

Notícies relacionades

Sánchez ha rebutjat la proposta. Fonts socialistes indiquen que després de la investidura fallida, quan Iglesias va rebutjar la coalició oferta pel PSOE, no «es donen les bases mínimes de confiança ni un plantejament de govern cohesionat, coherent i amb una única direcció, en una legislatura estable, una cosa que necessita amb urgència Espanya». 

Les mateixes fonts han explicat que el líder podemista ha traslladat al president que, si hi ha repetició electoral, tornarà a demanar una coalició en les negociacions, aquesta vegada, «sense exclusions». És a dir, que Iglesias donaria per acabat el veto sobre ell i tornaria a exigir entrar a l’Executiu.  Segons el PSOE, Sánchez li ha comunicat que l’equip negociador socialista està obert a dialogar «sempre que s’aparquin propostes que es van demostrar inviables, com la coalició»