LLANÇAMENT DE PEDRES

Tensió entre manifestants independentistes i Mossos davant el Parlament

Els Mossos d'Esquadra no han actuat de moment per evitar els incidents, tot i que no descarten que puguin produir-se càrregues

undefined49816344 graf382  barcelona  11 09 2019   un hombre atraviesa las val190911194329

undefined49816344 graf382 barcelona 11 09 2019 un hombre atraviesa las val190911194329 / Toni Albir

1
Es llegeix en minuts
Efe

Desenes de Mossos d’Esquadra s’han desplegat aquesta tarda davant de les portes del Parlament, on s’estan vivint moments de tensió entre un grup de manifestants independentistes, alguns d’ells encaputxats, que han començat a tirar pedres contra la línia policial.

[Segueix en directe les últimes notícies de la Diada 2019]

Els manifestants, una mica més d’un centenar convocats per CDR a través de les xarxes socials, han començat a enderrocar les tanques que s’han instal·lat per protegir l’edifici del Parlament, la façana del qual està blindada per desenes d’agents antiavalots, segons ha informat la policia catalana.

Els Mossos d’Esquadra no han actuat de moment per evitar els incidents, tot i que no descarten que puguin produir-se càrregues si els manifestants persisteixen en la seva actitud contra els antiavalots que custodien l’edifici, segons ha precisat un portaveu del cos.

Els manifestants han tirat bombes de fum als Mossos / efe

«Ni oblit ni perdó»

Notícies relacionades

Els manifestants, convocats sota el lema «1 d’octubre, ni oblit ni perdó» i «Ens veiem al Parlament», han calat foc a uns cartells amb unes lletres gegants que formaven la paraula «botifler» (traïdor) davant de l’edifici de la cambra catalana.

L’octubre de l’any passat, amb motiu del primer aniversari de l’1-O, els Mossos d’Esquadra van carregar contra grups de manifestants que intentaven accedir al Parlament –una intervenció que va deixar nombrosos ferits–, en una mobilització convocada per grups de CDR sota el mateix lema.