gerent del 112

La Comunitat de Madrid dona a l'expresidenta de l'AVT el seu tercer càrrec en dues setmanes

Ángeles Pedraza ha acumulat tres nomenaments i dos cessaments en l'Executiu de Díaz Ayuso

No va obtenir escó, però cobrarà 75.084 euros a l'any

pedraza

pedraza

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

L’expresidenta de l’Associació de Víctimes del Terrorisme (AVT) Ángeles Pedraza ha sigut nomenada aquest dimarts gerent de l’Organisme Autònom Madrid 112. En les últimes dues setmanes, Pedraza ha acumulat tres nomenaments i dos cessaments a l’Executiu de la Comunitat de Madrid.

El Consell de Govern del 27 d’agost va aprovar la designació de Pedraza com a comissionada per a l’Atenció a les Víctimes. Una setmana després, el 3 de setembre, Pedraza va ser rellevada del càrrec i nomenada comissionada del Govern per a la Cañada Real Galiana. Aquest dimarts 10 de setembre l’Executiu madrileny ha aprovat el seu cessament com a comissionada del Govern per a la Cañada Real Galiana i la seva designació com a gerent de l’Organisme Autònom Madrid 112.

Segons el portal de transparència, el salari anual d’un comissionat és de 75.084 euros, mentre que la retribució anual del gerent d’un organisme autònom ascendeix a 93.855 euros.

Víctima d’ETA i candidata sense escó

Ángeles Pedraza, que va perdre la seva filla en els atemptats de l’11-M, va ser presidenta de l’Associació de Víctimes del Terrorisme (AVT) entre el 2010 i el 2016 i, des d’aleshores, és presidenta d’honor d’aquesta entitat.

Va ser un dels fitxatges estel·lars de Cristina Cifuentes durant la seva etapa al capdavant del PP de la Comunitat de Madrid.

Notícies relacionades

L’octubre del 2018, l’expresident regional Ángel Garrido va nomenar Pedraza comissionada de les víctimes del terrorisme del Govern autonòmic. Aquest nomenament s’emmarcava en la llei autonòmica de protecció, reconeixement i memòria de les víctimes del terrorisme, que va ser aprovada el 4 d’octubre del 2018 per l’Assemblea de Madrid.

A finals de març d’aquest any, el líder del PP, Pablo Casado, va incloure Ángeles Pedraza en la llista per Madrid del Senat, però no va obtenir escó.