memòria històrica

El Suprem decidirà si permet exhumar Franco aquest mes

La Secció es reunirà el 24 de setembre per deliberar i sentenciar

undefined44738053 madrid  22 08 2018  valle de los caidos   un momento de la m190614224540

undefined44738053 madrid 22 08 2018 valle de los caidos un momento de la m190614224540 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez

El Tribunal Suprem decidirà si permet o no l’exhumació de les restes Francisco Franco del Valle de los Caídos el pròxim 24 de setembre, van confirmar a aquest diari fonts jurídiques.

La Secció Quarta Contenciosa Administrativa de l’alt tribunal es reunirà aquell dia per resoldre el fons de la qüestió plantejat pel Govern de Pedro Sánchez, després que el mes de juny passat decidís paralitzar cautelarment l’ordre de treure el cos el 10 de juny fins a adoptar una decisió definitiva.

Des d’aleshores s’han estudiat les al·legacions presentades tant per l’Advocacia de l’Estat com per la família Franco i diverses associacions en relació amb aquest procediment.

Notícies relacionades

La paralització de l’exhumació es va justificar al seu dia pel Suprem en la necessitat d’evitar el perjudici que, d’una altra manera, es causaria als recurrents –la família Franco i uns altres tres col·lectius– i, especialment, als interessos públics encarnats en l’Estat i en les seves institucions constitucionals, «els quals es veurien greument afectats si, exhumades aquestes restes, s’estimés el recurs i calgués tornar-los al lloc en què es troben».

En aquest assumpte, s’hi han personat, a més de la família Franco, La Fundació Francisco Franco, la comunitat Benedictina a Cuelgamuros i l’Associació de Defensa del Valle de los Caídos.