partit popular

Maroto s'estrena al Senat amb acusacions a Sánchez

El portaveu del PP canvia sobre la marxa la pregunta que tenia previst formular a Calviño

En canvi, acusa el president en funcions de «pagar-se la precampanya amb diners públics»

10/09/2019 El portavoz del PP en el Senado, Javier Maroto, durante la primera sesión plenaria de la  XIII Legislatura en el Senado, en Madrid (España), a 10 de septiembre de 2019.

10/09/2019 El portavoz del PP en el Senado, Javier Maroto, durante la primera sesión plenaria de la XIII Legislatura en el Senado, en Madrid (España), a 10 de septiembre de 2019. / Eduardo Parra - Europa Press (Europa Press)

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El popular Javier Maroto s’ha estrenat aquest dimarts com a portaveu del seu grup al Senat acusant el president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, de tenir «bloquejat» el país i de fer càlculs electorals «pagant-se les precampanyes amb diners públics».

Maroto ha canviat sobre la marxa la pregunta que tenia previst formular la ministra d’Economia, Nadia Calviño, sobre les mesures «adoptades pel Govern en funcions per millorar la situació econòmica i social del país», per retreure al Govern «la situació de bloqueig a què estan sotmesos tots els espanyols». Calviño, després de preguntar al president si podia respondre a la pregunta original, li ha replicat que el Govern «fa tot el possible per millorar» la situació econòmica i social malgrat aquest bloqueig en el qual, ha dit a Maroto, el PP té «un paper molt important».

El senador popular ha tornat a la càrrega acusant a Sánchez de fer-se «fotos» i «postureig mediàtic» i de creuar-se retrets amb Unides Podem i el seu líder, Pablo Iglesias, i a tot això sense ni tan sols mostrar-se preocupat, sinó «còmode, divertit i jugant al càlcul electoral a la Moncloa i de passada pagant-se les precampanyes amb diners públics».

Notícies relacionades

Al seu judici, el bloqueig i la «xafogor» d’unes noves eleccions potser s’evitarien si Sánchez «estimés Espanya com s’estima a si mateix». I és que Maroto s’ha preguntat quin és el motiu que el PSOE no pugui pactar en el conjunt d’Espanya amb el seu «soci natural» igual que ho han fet diversos presidents autonòmics socialistes.

Així, s’ha preguntat si, per a Sánchez, els acords autonòmics són «de segona» i l’únic que val és el que l’afecta a ell, així que imposa condicions «sense queixar-se», o si és que «algú li ha dit que ell és superior i que val una mica més». Calviño, en la seva resposta, ha tornat a insistir que el PP hauria d’assumir la seva responsabilitat i abstenir-se per facilitar un govern de Sánchez.