Ayuso afirma que «unir-se als independentistes va ser el pitjor error» de part de l'empresariat català

La presidenta madrilenya considera que la competència fiscal «és sana» i anima les Comunitats a abaixar impostos

zentauroepp49438189 madrid 14 08 2019  pol tica   pleno de investidura de isabel190814185237

zentauroepp49438189 madrid 14 08 2019 pol tica pleno de investidura de isabel190814185237 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
Efe / Barcelona

La presidenta de la Comunitat de MadridIsabel Díaz Ayuso, ha participat en un acte per primera vegada després de la seva investidura a Barcelona, en el marc d’un esmorzar ‘Fòrum Europa. Tribuna Catalunya’, on ha afirmat que «unir-se als independentistes va ser el pitjor error» de «part de l’empresariat català», ja que «les empreses no poden viure ni de subvencions, ni de favors, ni de bon tros, de consignes polítiques contràries a la raó».

En aquest sentit, la presidenta popular ha cridat a obrir una nova etapa de «cooperació» entre comunitats, per competir de la mà en una economia globalitzada, i ha remarcat que Madrid no vol obrir una «guerra fiscal» amb la resta de territoris espanyols, ni créixer a costa de Catalunya. 

Notícies relacionades

La presidenta madrilenya també ha afirmat que la competència fiscal «és sana» i ha animat la resta de comunitats autònomes a «prendre exemple» de Madrid i a abaixar impostos perquè és «la millor manera de desenvolupar ocupació, crear capital i mantenir els millors serveis públics».

«El que han de fer altres autonomies és ser creatives i, en lloc d’atacar la iniciativa privada amb més impostos, buscar racons i maneres de recaptar més diners sense haver d’estar fent-ho a costa d’empresaris i contribuents. No hi ha d’haver una guerra fiscal, la nego, i animo la resta de comunitats a prendre exemple i que, amb els impostos autonòmics que tenen el mateix règim fiscal que Madrid, facin el mateix», ha dit.