Junqueras carrega contra Puigdemont per haver rebutjat les eleccions

zentauroepp40387650 junqueras puigdemont190704155537

zentauroepp40387650 junqueras puigdemont190704155537 / FERRAN SENDRA

1
Es llegeix en minuts
Efe / Barcelona

El president d’ERC, Oriol Junqueras, en presó preventiva a l’espera de la sentència del procés, ha retret aquest divendres a l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont que descarti unes eleccions anticipades a Catalunya com a resposta al Tribunal Suprem.

Dimecres passat, després d’una reunió amb càrrecs de JxCat a Brussel·les, Puigdemont es va desmarcar de la idea de convocar eleccions a Catalunya si hi ha condemnes als líders independentistes jutjats pel Suprem i va remarcar que el moment actual exigeix «estabilitat i fortalesa de les institucions».

«Les eleccions clarament debilitarien les institucions», va advertir Puigdemont, flanquejat pel president català, Quim Torra.

Des de Twitter, Junqueras ha replicat les paraules de Puigdemont, i li recrimina la seva reflexió.

«No s’havia vist mai que algú digui que el fet que la gent voti debilita les institucions. ¿Des de quan l’exercici democràtic del dret de vot debilita les institucions d’un país?», ha plantejat.

«Alterar la majoria»

A Junqueras li ha respost la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, que ha advertit que unes eleccions ara, en resposta a la sentència del Tribunal Suprem, «podrien alterar» l’actual majoria independentista a Catalunya.

Notícies relacionades

En resposta al líder d’ERC, Budó, una de les veus amb més relleu institucional de JxCat, ha expressat el «màxim respecte als punts de vista que hi pugui haver sobre la resposta» a la sentència, però ha subratllat que ara ja hi ha un «govern independentista i una majoria independentista al Parlament».

«Ara fa falta treballar per enfortir les institucions», ha remarcat Budó, que ha afegit que la possibilitat d’afrontar els mesos que vindran «amb un escenari electoral no creiem que ens doni la força necessària que convé en aquest precís moment».