L''Audaz' arriba a Lampedusa

El barco de l'Armada recollirà allà 15 dels migrants rescatats per l''Open Arms'

a

a

1
Es llegeix en minuts
Efe / (A bordo del Audaz)

El barco ‘Audaz’ de l’Armada espanyola es troba ja davant la costa de l’illa italiana de Lampedusa, on està previst que es faci càrrec de 15 dels migrants rescatats per l’‘Open Arms’ per portar-los a Espanya, en compliment de la missió encomanada pel Govern.

Les bones condicions de navegació han permès anticipar l’arribada de l’‘Audaz’, des del qual ja es veu la costa de Lampedusa, segons ha pogut comprovar el reporter d’Efe que es troba a bord del barco.

Cap a les nou d’aquest matí el barco començava a reduir la velocitat per preparar les maniobres d’atracament al port italià, on podria entrar entorn de les deu hores.

L’‘Audaz’ té l’encàrrec de portar a Espanya 15 migrants dels rescatats per l’‘Open Arms’ l’1 d’agost, la quota establerta en el repartiment inicial fet per la Comissió Europea, en què també participen Alemanya, França, Luxemburg i Portugal, segons va explicar aquest dijous la vicepresidenta del Govern en funcions, Carmen Calvo.

20 dies atrapats

Els migrants, que han viscut 20 dies amuntegats a la coberta de l’‘Open Arms’, esperen el seu repartiment en un centre d’acolliment de Lampedusa, tot i que podrien ser traslladats a un altre a Sicília fins que es resolgui la seva distribució.

Durant el matí d’ahir dijous, a l’‘Audaz’ es va realitzar un simulacre del que seria l’operació quan el barco arribés a Lampedusa, en què van participar des del servei mèdic fins als infants de marina destinats a mantenir la seguretat del barco i part de la tripulació, segons va explicar a Efe el capità de corbeta i comandant de la nau, Emilio Damiá Marqués.

Des de Rota

Notícies relacionades

L’‘Audaz’ va salpar la tarda de dimarts passat des de la base naval de Rota (Cadis) amb la missió inicial de fer-se càrrec de les persones rescatades per l’‘Open Arms’ i acompanyar aquest barco al port de Palma de Mallorca.

Poc després el fiscal d’Agrigento (Sicília) ordenava el desembarcament dels migrants a Lampedusa així com la confiscació del barco de l’ONG espanyola, que es troba retingut al port de Porto Empedocle.