MOCIÓ DE CENSURA

Cop d'ERC a JxCat en el Consell Comarcal del Pallars Sobirà

El republicà Carles Isús arrabassa la presidència a Gerard Sabarich amb els vots de dos trànsfugues neoconvergents

zentauroepp49491363 pallars190819184630

zentauroepp49491363 pallars190819184630

1
Es llegeix en minuts
ACN

El Pallars Sobirà protagonitza un nou episodi de les tensions entre forces independentistes, també a les comarques, després de les eleccions municipals del 26 de maig. ERC, amb Carles Isús al capdavant, ha arrabassat a JxCat la presidència del Consell Comarcal a través d’una moció de censura contra el neoconvergent Gerard Sabarich. El cop dels republicans a JxCat ha tingut, a més, el recolzament de dos exmembres del grup postconvergent, que el van abandonar per passar a ser adscrits. El mateix Isús és un dels dos trànsfugues.

La moció de censura s’ha aprovat aquest dilluns en un ple extraordinari del Consell Comarcal del Pallars Sobirà. El text, presentat per la coalició Fem Municipi-ERC, ha comptat amb els nou vots dels consellers d’aquest grup i els dels dos exmembres del grup neoconvergent. Sabarich ha acusat tots dos de prioritzar "el poder pel poder” i el nou president de l’ens comarcal ha apuntat al "poc respecte" de l’equip de govern sortint amb el projecte de l’anterior mandat, en el qual Isús ja va estar al capdavant del Consell.

"S’ha escrit la pitjor pàgina de la història política del Pallars Sobirà", ha lamentat Sabarich, alcalde de Rialp. També ha parlat de "dia trist", perquè ha tirat endavant de manera "injusta i innecessària" una moció de censura sense que hagin passat "ni 100 dies per poder avaluar l’acció de govern".

"Assalt al poder"

D’Isús i de l’altre conseller ara no adscrit, als quals ha qualificat de "trànsfugues", ha criticat que hagin protagonitzat un "assalt al poder" per "governar a qualsevol preu" i amb la "complicitat" d’ERC.

Isús, en canvi, no es considera trànsfuga, ha dit, i ha defensat la seva decisió d’anar-se’n de JxCat pel seu "desacord" amb la gestió del Consell, que es va constituir el 9 de juliol. El portaveu de Fem Municipi-ERC, Josep Queró, ha remarcat que l’equip de govern "era inexistent" al no comptar amb prou recolzaments per tirar endavant un projecte polític per a la comarca.

Notícies relacionades

Els dos consellers de Som Poble, per la seva banda, s’han abstingut, perquè no volen entrar en una "guerra de partits", segons a afirmat el portaveu i alcalde de Sort, Raimon Monterde

Isús ha recuperat, doncs, el càrrec que havia ocupat des del novembre del 2016 fins als últims comicis locals.