Seguretat ciutadana

Sense prou policies a la Jonquera

Una baralla entre narcos, atesa per la Policia Nacional i la urbana per falta d'efectius dels Mossos

Els sindicats policials criden l'atenció sobre l'endèmica falta d'agents per vigilar els carrers d'un punt clau

reyerta-en-la-jonquera-agosto / periodico

1
Es llegeix en minuts
Juan José Fernández

Un integrant d’un clan local de petits narcos estrangers de la Jonquera es resisteix a la Policia Nacional després d’una multitudinària baralla entre membres d’aquests clans al carrer de les Alzines de la localitat fronterera. El vídeo, pres per un veí, el mostra colpejant un senyal de circulació, ple d’ira.

Va tenir lloc el passat 8 d’agost, i van intervenir agents de la Policia Nacional i de la policia local per reduir els busca-raons a base de separar-los i anar arraconant-los.

El ‘Diari de Girona’ va informar de l’ús de katanes i gas pebre pels participants en la baralla, que es disputaven un territori de mercadeig molt cobejat, pel trànsit internacional de camions i altres vehicles que creua diàriament la Jonquera, i per les visites ocasionals de residents al sud de França per assortir-se de drogues fora del seu territori.

Sense Mossos

Els Mossos d’Esquadra no van poder intervenir per falta d’efectius, segons fonts policials catalanes, malgrat que tenen atribuïdes les competències de Seguretat Ciutadana. En repetides ocasions, els sindicats dels Mossos han lamentat la falta de personal a la ciutat, com en altres de Catalunya.

Notícies relacionades

La Confederació Espanyola de Policia (CEP) ha emès aquest dimecres una nota en la qual crida l’atenció de la Generalitat sobre aquesta endèmica falta d’efectius. "Els Mossos fan el que poden amb els pocs recursos humans que tenen", diu la nota.

La CEP cita la Generalitat que "si no pot garantir la seguretat ciutadana a la Jonquera, torni les competències a l’Estat" i, en aquest hipotètic cas, reclama a Interior que dobli la plantilla de Policia Nacional a la ciutat, que també treballa sota una severa escassetat d’agents per la falta de peticions d’aquest destí i l’abundància de sol·licituds de trasllat.