L'oposició demana a Díaz Ayuso que respongui a les sospites de corrupció

Errejón (Més Madrid) demana a la dirigent del PP que aclareixi la seva relació amb la Púnica per quedar «lliure de dubtes»

Gabilondo (PSOE) assegura que proposaran totes les possibilitats per aclarir els escàndols que envolten el PP

undefined49428888 roca diaz ayuso gabilondo190813143605

undefined49428888 roca diaz ayuso gabilondo190813143605 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

PSOEMás Madrid i Unides Podem han convertit els passadissos de l’Assemblea de Madrid en un escenari des del qual exigir explicacions a la futura presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, sobre les informacions que la relacionen amb la trama Púnica i sobre les suposades irregularitats amb un préstec d’AvalMadrid

“Hem vist un discurs desganat per a una mena d’investidura per la porta de darrere com correspon a una candidata sota sospita”, ha asseverat Íñigo Errejón, líder de Más Madrid, després d’escoltar les paraules de Díaz Ayuso a a tribuna. Així, ha demanat a la candidata del PP que doni respostes a totes les preguntes sobre les ombres de corrupció que l’envolten per arribar la presidència “lliure de dubtes”.

A més, ha explicat que Díaz Ayuso no ha fet referències concretes a com millorarà la vida dels ciutadans perquè només governarà “perquè no puguem conèixer el passat” del PP en la Comunitat. En aquest sentit, Errejón ha assenyalat que els populars tenen un “problema estructural” de corrupció que no se soluciona posant cares noves. 

Per la seva part, el candidat del PSOE, Ángel Gabilondo, ha assegurat que duran a terme totes les mesures legislatives que tinguin a la mà, com una comissió d’investigació, per aclarir tots els assumptes. A més, ha volgut aclarir que no duen a terme una “campanya personal” contra la líder del PP i que hi ha vegades que aquesta mena d’atacs no arriba des de l’oposició.

Notícies relacionades

Dimissions “tard o d’hora”

La líder d’Unides Podem a Madrid, Isa Serra, ha assegurat que espera que Díaz Ayuso doni explicacions dels “escàndols” que l’envolten en relació amb AvalMadrid i el “possible delicte d’alçament de béns o de tracte de favor” i, en segon lloc, respecte a la seva relació amb membres de la trama Púnica. “No és forassenyat pensar que Díaz Ayuso acabi dimitint tard o d’hora”, ha dit. Sobre l’absència del president del PP, Pablo Casado, en el debat d’investidura, Serra ha afirmat que “potser li fa vergonya”.