ELECCIONS GENERALS

S'inicien els preparatius per a una possible repetició electoral

L'Institut Nacional d'Estadística ha donat instruccions a les Oficines del Cens Electoral per tenir preparat tot el material

papeleta-elecciones

papeleta-elecciones / JORDI GARCIA -@LOCALPRES

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Institut Nacional d’Estadística (INE) ha donat instruccions a les Oficines del Cens Electoral per tenir preparat tot el material electoral "en previsió que el 23 de setembre es convoquin noves eleccions a Corts Generals per a la seva celebració el dia 10 de novembre", segons un escrit amb data el 8 d’agost a què ha tingut accés la cadena SER.

Notícies relacionades

Al document, de caràcter intern, s’avisa que els funcionaris han de començar a comprovar les dades (per a cada taula: nom i adreça postal del seu local electoral) i preparar la distribució de les taules, recomanant que siguin les mateixes que en els últims comicis i que s’evitin les barreres arquitectòniques.

Segons han afirmat fonts de l’INE a la cadena SER, aquestes comunicacions s’han dut a terme arran de les consultes de diverses delegacions provincials que volien saber com actuar si hi havia repetició electoral. Aquestes mateixes fonts van explicar al mitjà de comunicació que en cas de repetició electoral, i coincidint a més amb les vacances, els temps són molt ajustats.