Espanya busca govern després del 28-M

Calvo acusa el PP de «desvariejar» amb la idea «absurda» d'apartar Sánchez

Els socialistes estan fent la seva «part del treball» i quan acabin el programa intentaran saber «si hi ha possibilitat que aquest país no vagi a les urnes»

zentauroepp49357049 marlaska y calvo190807125624

zentauroepp49357049 marlaska y calvo190807125624 / JOSE LUIS ROCA

2
Es llegeix en minuts
Efe

La vicepresidenta del Govern en funcions, Carmen Calvo, ha considerat aquest dimecres que és “desvariejar molt” la proposta “absurda” del PP d’apartar el president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, com a candidat, ja que és el líder més ben valorat i que va aconseguir més vots.

Al seu judici, “apartar el líder més ben valorat i més votat d’unes urnes és desvariejar molt en democràcia”, pel que ha recriminat les propostes “a veure quina és més desenraonada” realitzades en els últims dos dies.

D’aquesta manera, s’ha referit a la petició del PP de plantejar un candidat socialista alternatiu a Sánchez o fins i tot presentar una candidatura conjunta dels populars amb Ciutadans, davant de la qual reclama l’abstenció del PSOE. Ha assegurat que els socialistes estan fent la seva “part del treball” amb l’elaboració d’un programa i quan acabi aquella fase intentaran saber “si hi ha alguna possibilitat que aquest país no vagi a les urnes”.

Montero: “Mà estesa”

La ministra d’Hisenda en funcions, María Jesús Montero, ha assegurat aquest dimecres que el Govern segueix “amb la mà estesa” per negociar la investidura i insisteix en la seva “crida permanent a la reflexió” a Unides Podem per poder constituir un nou Executiu. En una trobada amb els mitjans de comunicació, aquest dimecres a la seu del Ministeri d’Hisenda, Montero ha informat que el president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, planeja reunir-se amb el líder de Unides Podem, Pablo Iglesias, dins de la ronda de contactes que va iniciar aquesta setmana.

Notícies relacionades

La previsió de Sánchez és reunir-se amb Iglesias, “que és el responsable de Unides Podem i tota la confluència” i ha sigut l’interlocutor fins ara, per la qual cosa “no hi ha cap modificació en aquest sentit”, ha explicat la ministraquan li han preguntat per una possible trobada prèvia amb el líder d’IU, Alberto Garzón. També ha constatat que en el dia d’avui no hi ha “cap moviment” per part dels partits que suposi cap novetat davant una possible investidura.

Ha destacat que el Govern “estén la mà” i té “actitud de diàleg” fins a l’últim minut i espera que durant aquests dies altres partits vulguin asseure’s a dialogar. “Perquè es pugui produir aquesta conversa n’hi ha d’haver dos que vulguin parlar. És obvi que nosaltres volem, tant de bo durant aquests dies hi hagi altres formacions que vulguin asseure’s a una taula per parlar dels problemes de la gent”, ha manifestat després d’indicar que la prioritat continua sent un acord programàtic d’esquerres.