ELABORADES PEL PDECAT

L'alcaldessa de Sant Cugat portarà a la Fiscalia els comptes municipals del 2019

La republicana Mireia Ingla ha denunciat que el 2018 es van pagar 1,4 milions d'euros en factures sense contractes

foto 3515862

foto 3515862 / ELISENDA ROSANAS/ACN

1
Es llegeix en minuts
EFE

L’alcaldessa de Sant Cugat del Vallès (Barcelona), Mireia Ingla (ERC), ha explicat aquest dimarts que portarà a la Fiscalia els comptes locals del 2019, elaborats per l’anterior govern municipal, liderat pel PDECat, i ha denunciat que el 2018 es van pagar 1,4 milions d’euros en factures sense contracte.

El passat 30 de juliol, Ingla ja va informar a través de Twitter que es disposava a entregar als Mossos d’Esquadra una documentació "relativa a les irregularitats que ha detectat l’Interventor de l’Ajuntament en els comptes del 2018 i que ha sol·licitat la Fiscalia", perquè "Sant Cugat no es mereix una gestió dels diners públics que se salta la llei de contractes". En declaracions a Catalunya Ràdio, Ingla ha assenyalat aquest dimarts que va entregar aquests "40 informes" al rebre la visita dels Mossos, derivada d’una "denúncia feta per un altre grup municipal" abans que ella accedís a l’alcaldia.

1,4 milions

Notícies relacionades

Segons Ingla, "el 2018 es va arribar a pagar 1.400.000 euros en factures que no tenien darrere cap contracte", per la qual cosa s’ha "incomplert el que estableix la llei de contractes", un fet que va ser detectat per "alts funcionaris de l’Ajuntament" com l’interventor i la secretaria general.

Ingla va assumir el càrrec el juny, després del pacte de govern a què van arribar ERC, el PSC i la CUP, que va posar fi a 32 anys de governs convergents. Ara, el nou "govern portarà a la Fiscalia els comptes del 2019, perquè tothom ha d’entendre que no es pot pagar amb diners públics res que no sigui prèviament avalat en un contracte vigent", ha indicat.