COM A EURODIPUTAT

El TJUE fixa per al 14 d'octubre la vista sobre la immunitat de Junqueras

El Tribunal Suprem va preguntar sobre aquesta qüestió a l'alt tribunal europeu en contra del criteri de la Fiscalia i l'Advocacia de l'Estat

zentauroepp48244955 jumqui190614114432

zentauroepp48244955 jumqui190614114432 / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
Acn

El Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) ha fixat per al 14 d’octubre la vista oral en la qual es dirimirà si Oriol Junqueras té immunitat com a eurodiputat, immunitat segons ha avançat TV3 i ha confirmat l’ACN. 

El president del TJUE ha decidit tramitar la remissió prejudicial a través del procediment accelerat que preveu la llei. La vista oral se celebrarà a la seu de l’alt tribunal europeu, a Luxemburg. 

El Tribunal Suprem (TS)  va preguntar a començaments de juliol al TJUETribunal Suprem (TS) sobre l’abast de la immunitat de Junqueras, una consulta que va formular en contra del criteri de la Fiscalia i l’Advocacia de l’Estat. 

Els magistrats del TS van formular tres preguntes al tribunal europeu per determinar, en definitiva, la interpretació de l’article 9 del protocol número 7 de la UE sobre l’immunitat dels eurodiputats. 

Sobre la seva llibertat

En declaracions a TV3 recollides per Europa Press, l’advocat del líder d’ERC, Andreu van den Eyde, creu que si el tribunal resol favorable, no implicaria la sortida immediata de Junqueras de la presó, tot i que creu que la seva llibertat hauria de ser una conseqüència "gairebé lògica".

Notícies relacionades

"Formalment ells no tenen cap obligació real de donar aquesta llibertat. L’única obligació real que tindrà el Tribunal Suprem, si es diu que existeix la immunitat, és que haurà de demanar un suplicatori al Parlament Europeu", ha expressat el lletrat.

Van den Eynde també creu que, si la sentència els afavoreix, el TS hauria de paralitzar la sentència del judici sobre el procés sobiranista: "Crec que estem abocats a no tenir sentència fins que es resolgui això i afrontar una situació molt crítica que és com es pot prorrogar el límit de dos anys de presó provisional per a tota aquesta gent".