PACTE DE LES DRETES

Fernando López Miras (PP), investit president de Múrcia amb el recolzament de Cs i Vox

Casado confia que les tres formacions puguin arribar al mateix acord a Madrid

GRAF 9238 CARTAGENA, (MURCIA), 26/07/2019.- El candidato a la presidencia de la Comunidad de Murcia Fernando López Miras, durante un momento de su intervención en el pleno de su investidura, hoy en la Asamblea Regional de Murcia en Cartagena. EFE/Marcial Guillén

GRAF 9238 CARTAGENA, (MURCIA), 26/07/2019.- El candidato a la presidencia de la Comunidad de Murcia Fernando López Miras, durante un momento de su intervención en el pleno de su investidura, hoy en la Asamblea Regional de Murcia en Cartagena. EFE/Marcial Guillén / Marcial Guillén (EFE)

1
Es llegeix en minuts
Belén Pardo

Fernando López Miras ha sigut elegit aquest divendres president de Múrcia amb els vots de Cs i Vox. Pablo Casado i Teodoro García Egea van ser testimonis d’aquesta última sessió d’investidura i es van desplaçar a Múrcia per acompanyar el candidat popular i beneir el pacte i la coalició.

Casado va dir que les negociacions han sigut complicades per arribar a aquest acord i que és optimista, per arribar al mateix acord entre les tres formacions i tenir govern a Madrid. "Rocío Monasterio, Isabel Díaz i Ignacio Aguado hi estan treballant", va afegir.

López Miras, que governarà amb Ciutadans, va agrair el recolzament de Vox i va dir que comença una nova etapa de diàleg i entesa a Múrcia.  També va anunciar que "la coalició no tindrà fissures i que desenvoluparan un programa de govern que ampliï les llibertats dels murcians" i va afegir que, a la seva experiència de dos anys en la presidència de la comunitat, hi sumarà "noves idees, projectes i companys"

Repartiment de conselleries

Segons el pacte assolit, el partit taronja assumirà la vicepresidència i conselleria d’Assumptes Socials que serà per a la líder de Ciutadans, Isabel Franco, i les conselleries d’Indústria i representació. Les altres dues conselleries seran Transparència i Ocupació, d’una banda, i Innovació i Universitats, de l’altra. A més, també correspondran a Ciutadans les 15 direccions generals i 4 secretaries de les esmentades conselleries.

Serà, segons López Miras, un gran govern de llibertat que "permetrà al milió i mig de murcians exercir els seus drets i llibertats, un sol govern amb una única veu". Franco va afirmar que governaran per posar en marxa polítiques de regeneració democràtica, rebaixa d’impostos i per a tots els col·lectius socials.

Segon debat d’investidura

Notícies relacionades

La votació ha sigut el colofó a un segon debat d’investidura, que s’ha allargat durant dos dies –dimecres passat i aquest divendres, després que fracassés un primer debat a començaments de juliol pel rebuig de Vox– en l’Assemblea Regional, i el seu resultat ha ratificat l’acord assolit dies enrere entre el PP, Ciutadans i Vox per facilitar la governabilitat a la Regió de Múrcia.

Per contra, Vox ha defensat que arribaven a un pacte d’investidura perquè López Miras pogués ser president de la Comunitat, però sense demanar càrrecs públics, ja que prefereixen passar a l’oposició i anar negociant els seus recolzaments.

Temes:

Múrcia Vox