Asens: «Fer vicepresidenta Montero és una possibilitat»

El portaveu d'En Comú Podem reclama «una taula de diàleg per a Catalunya»

zentauroepp48931841 jaume asens190721152430

zentauroepp48931841 jaume asens190721152430 / JOAN CORTADELLAS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El portaveu d’En Comú Podem al Congrés dels Diputats, Jaume Asens, ha dit aquest diumenge que “fer vicepresidenta Irene Montero seria una possibilitat, no hauria de descartar-se”, tot i que ha declinat concretar el contingut de les converses entre PSOE i Unides Podem.

[Seguiu aquí en directe les últimes notícies sobre les negociacions per a la investidura]

En una entrevista concedida a Catalunya Ràdio, Asens, que ha confessat que no té expectatives de ser ministre, ha assenyalat en relació amb la possibilitat que Pedro Sánchez surti elegit president del Govern la setmana que ve, que espera que sí.

“Tot i que tenim poc temps i anem contra rellotge, hi ha qüestions que s’han de resoldre perquè això es produeixi”, ha dit.

Ha revelat que han començat “alguns contactes i una negociació” que volen que sigui “discreta” i ha afegit: “Les últimes setmanes hem utilitzat massa els mitjans de comunicació per parlar entre nosaltres, i ara és el primer moment en què el PSOE està respectant la discreció que creiem que s’ha de produir en aquest tipus de converses”.

El PSOE de ‘Salvados’

Notícies relacionades

Unides Podem vol, segons Asens, tenir garanties que pacten amb el PSOE de ‘Salvados’, amb referència a l’entrevista que va concedir Pedro Sánchez al programa de La Sexta, en què denunciava pressions de poders econòmics per votar a favor de la investidura de Mariano Rajoy el 2016.

Sobre la qüestió catalana, Asens aposta per “una taula de diàleg” que posi el marcador a zero, que abordi qualsevol possibilitat, ja sigui un referèndum, un pacte de claredat a la canadenca o qualsevol altra proposta que faci el PSOE per resoldre el conflicte polític.