Debat intern en el PDECat sobre la seva política d'aliances

El consell nacional de la formació postconvergent també analitza el vot en la investidura de Sánchez

pdecat / periodico

2
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal

El PDECat reuneix aquest dissabte el seu consell nacional, el màxim òrgan del partit entre congressos, per analitzar la política d’aliances de la formació postconvergent i la posició a adoptar en el debat d’investidura de Pedro Sánchez com a candidat a la reelecció com president del Govern.

El debat postconvergent arriba en un context de fractura interna de l’independentisme i també de divisió en l’espai de Junts per Catalunya (JxCat) i de la postconvergència. Davant la tesi de la direcció del partit, que va decidir entre altres qüestions el pacte amb el PSC per governar la Diputació de Barcelona, altres integrants de la formació reclamen mantenir la coherència ideològica en la política d’aliances.

En la seva intervenció oberta als mitjans de comunicació, el president  del partit, David Bonvehí, ha assumit que en el PDECat hi ha “matisos” sobre el pacte amb el PSC a la Diputació de Barcelona si bé ha afirmat que s’ha avalat la decisió de forma majoritària. Una decisió que ha justificat després d’haver assegurat que l’aposta estratègica és la dels acords amb ERC. Sobre l’aliança, ha argumentat que la Diputació “no podia quedar en mans dels unionistes, per això JxCat va agafar la iniciativa i ha intentat arribar a acords amb altres forces, és veritat que hem arribat a un acord amb el PSC, no hi ha res més que les ganes de governar, de gestionar correctament”.

Reflexió interna

Bonvehí ha anunciat l’obertura d’un debat intern sobre el futur del partit. “Intentarem que un relator proposat per les instàncies territorials garanteixi que el procés es fa correctament”, ha explicat. L’objectiu és definir l’evolució del PDECat, en què ha apostat perquè aflorin nous lideratges. Abans del 20 de setembre s’ha d’haver finalitzat aquest procés d’anàlisi interna, ha detallat.

La investidura de Sánchez

Notícies relacionades

Respecte a la investidura de Sánchez, existeixen representants del partit que reclamen votar-hi en contra. No en va, el president Torra ha defensat públicament el vot contrari a la investidura, a més, diputats de JxCat en el Congrés i alguns diputats de Junts per Catalunya no vinculats directament al PDECat han impulsat un text que reclama revertir els pactes municipals i supramunicipals arribats amb els partits “del 155” i votar contra la investidura del líder del PSOE.

En aquest context, Bonvehí tracta de mantenir la cohesió interna en un espai, la postconvergència, que s’ha proposat reorganitzar-se per afrontar l’actual cacofonia de veus i organitzacions que representen Junts per Catalunya, el PDEcat, la Crida i el Consell per la República, entre d’altres.