"No tots caben" en el Consell de Ministres

Ábalos, sobre el recolzament d'ERC: "No pensem a treure la investidura com sigui"

"No crec que anem a una investidura fallida. Estem treballant", diu el secretari d'Organització del PSOE

undefined47526755 graf1187  palma de mallorca  27 03 2019   el secretario de o190401123334

undefined47526755 graf1187 palma de mallorca 27 03 2019 el secretario de o190401123334 / CATI CLADERA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El ministre de Foment en funcions i secretari d’Organització socialista, José Luis Ábalos, ha assenyalat aquest dimecres que, davant del possible recolzament d’ERC a la investidura de Pedro Sánchez la setmana que ve, el PSOE no pensa a tirar endavant la investidura "com sigui", sinó que se centra a assegurar la governabilitat.

"Ens interessa treure un govern que doni estabilitat al país. Per això mateix plantegem unes certes exigències, no pensem a treure la investidura com sigui, sinó en la governança del país", ha argumentat en una entrevista en Telecinco, recollida per Europa Press. En relació amb la governabilitat, Ábalos ha admès que farà falta la concurrència d’altres partits, "que es poden situar en l’oposició". "Necessitarem altres partits, la realitat política és plural i fragmentada", ha assenyalat en un missatge Ciutadans, al qual ha demanat no plantejar l’escenari "en blocs".

Amb tot, el ministre de Foment espera que la investidura no sigui fallida la setmana que ve i ha recalcat que el Govern "està treballant perquè això no passi, apel·lant al sentit de la política i no al de les quotes de poder".

Pugna amb Podem

Davant del pols entre Iglesias i Sánchez per la confecció del Govern com a exigència perquè els ‘morats’ recolzin la investidura del líder socialista la setmana que ve, el dirigent socialista ha recalcat que "no tots caben" en el Consell de Ministres i ha defensat que és Sánchez qui ha de decidir els membres del seu gabinet.

Notícies relacionades

El número tres del PSOE ha evitat parlar de vetos a membres de Podem per a un Executiu de coalició, però ha reclamat que Sánchez tingui la capacitat per dissenyar el Consell. "No crec que la qüestió sigui tan personalista i que passi per algunes persones determinar el perfil d’una formació política. No vetem, però almenys volem que el president tingui la capacitat per decidir, sobre el que se li proposi, qui formar part del Govern", ha assegurat.

Segons el seu parer, l’important és que el PSOE i Podem es posin d’acord en un programa "propositiu", minimitzant que entri en el Govern un polític o un altre. "No crec que es resolgui cap problema que hi hagi A o B en el Consell de Ministres", ha assenyalat, ressaltant que l’Executiu socialista és d’esquerres i no serà "legitimat" per altres partits, amb referència a Podem.