¿Quan és la investidura de Pedro Sánchez? Calendari i dates clau

La primera votació serà el dimarts 23 i, si no aconsegueix majoria absoluta, n'hi haurà una segona dos dies després, el dijous 25

calendario-investidura-horizontal

calendario-investidura-horizontal

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Pedro Sánchez afronta la investidura com a president del Govern amb la negociació amb Unides Podem bastant encarrilada, cosa que millora les seves expectatives de rebre els vots necessaris per continuar a la Moncloa. [Segueix la investidura de Pedro Sánchez en directe (en ‘streaming’).]

Aquestes són les dates clau del debat al Congrés i del procés que desencadena:

Dilluns 22 de juliol: Discurs de Pedro Sánchez

El debat d’investidura de Pedro Sánchez s’inicia aquest dilluns 22 de juliol a les 12.00 hores amb el seu discurs com a candidat. Després d’ell començaran les intervencions dels grups parlamentaris de major a menor.

Dimarts 23 de juliol: Primera votació

La primera votació es produeix el dimarts 23. En aquesta votació, Pedro Sánchez necessita la majoria absoluta (176 vots a favor) per ser investit president.

Dijous 25 de juliol: Segona votació

Si Pedro Sánchez no aconsegueix la majoria absoluta en la primera votació, n’hi haurà una segona dos dies després, el dijous 25, en la qual el líder del PSOE només necessitarà més 'sís' que 'nos'. Si tampoc supera aquest examen, es posa en marxa el compte enrere.

Dilluns 23 de setembre: Dissolució de les Corts

Notícies relacionades

El termini de 60 dies per pactar la investidura expira el 23 de setembre. Si s’arriba a aquesta data sense acord, es dissoldran les Corts i el BOE publicarà un altre reial decret de convocatòria electoral, que entrarà en vigor el dia posterior al del final del termini de dos mesos, el 24 de setembre. I el 25 començaran a comptar els 47 dies que han de passar abans de la jornada electoral. 

Diumenge 10 de novembre: Noves eleccions

Si Pedro Sánchez no tira endavant la investidura, hi haurà noves eleccions generals el 10 de novembre del 2019

  • Segueix tota l’actualitat política al canal de Telegram d’EL PERIÓDICO