El Parlament atorga la medalla d'honor a Carola Rackete i Òscar Camps

La Cambra distingeix la seva "determinació i perseverança en la defensa dels drets humans"

video 3528178 / periodico

1
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La Mesa del Parlament ha decidit aquest dimarts atorgar la medalla d’honor, en la seva distinció d’or, a la capitana del vaixell ‘Sea Watch 3’ i membre de l’oenagé Sea Watch, Carola Rackete, i al fundador de Proactiva Open Arms, Òscar Camps, per la seva tasca humanitària a les aigües del Mediterrani.

La Cambra catalana vol distingir-los per haver "salvat milers de persones d’una mort imminent i haver contribuït a fer visible la tragèdia constant", una tasca que "exemplifica la determinació i perseverança en la defensa dels drets humans". "Ens recorden amb les seves accions que el rescat i la protecció de les vides humanes en situació de risc és una obligació irrenunciable que no podem defugir", diu el text aprovat per unanimitat.

El president de la Cambra catalana, Roger Torrent, ha volgut recordar que des del 2014 hi ha hagut més de 18.000 morts i milers de desapareguts al Mediterrani de persones que han viatjat amb embarcacions precàries "fugint de conflictes armats, persecucions polítiques i misèria econòmica". 

Notícies relacionades

"És un orgull poder atorgar aquesta màxima distinció als que es juguen la seva llibertat, i fins i tot la seva vida, per salvar-ne d’altres davant de la inacció i el silenci còmplice dels Estats", ha etzibat Torrent en roda de premsa. "No podem resignar-nos que milers de persones morin a la recerca d’un món millor. El seu exemple ens explica que ho podem fer, que hi ha esperança i que sempre val la pena lluitar per un món millor", ha apuntat.

Rackete i Camps rebran la medalla d’honor el 10 de setembre, si no hi ha alteracions d’agenda. "Hem parlat amb ells i s’han mostrat molt satisfets i molt agraïts", ha conclòs.