malgrat la "duresa" de les seves paraules

Podem no dona per trencades les negociacions i demana a Sánchez "tarannà negociador"

Echenique admet que els morats estan "una mica sorpresos"

undefined46609676 pablo echenique secretario organizacin podemos david castro190119110027

undefined46609676 pablo echenique secretario organizacin podemos david castro190119110027

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El secretari d’Acció Política d’Unides Podem i responsable de les negociacions per als pactes, Pablo Echenique ha assenyalat aquest dilluns que, malgrat la "duresa" que ha fet servir el president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, per donar per trencades la negociacions sobre la investidura, els morats no assumeixen aquesta ruptura i ha emplaçat el candidat socialista a tornar "al tarannà negociador". De fet, Echenique ha expressat fins i tot la seva confiança que els truqui aquesta mateixa setmana.

Qui trucarà a qui per reprendre les converses, si Iglesias a Sánchez o Sánchez a Iglesias, és una iniciativa que Echenique ha atribuït al secretari general del PSOE, atès que ell mateix ha dit en l’entrevista d’aquest dilluns a la cadena SER que es dirigirà durant la setmana a totes les forces polítiques.

Sorpresos per "la duresa"

"Per a nosaltres mai està trencada la possibilitat que el nostre país sigui un país millor, pensem que això passa per un govern de coalició", ha comentat Echenique en declaracions al Congrés dels Diputats.

El dirigent morat ha confessat que a Podem estan "una mica sorpresos" per la "duresa de les paraules del president" en l’entrevista a la cadena SER en què ha donat per trencades la negociacions amb la seva formació.

Notícies relacionades

Però malgrat el to utilitzat per Sánchez, ha insistit a fer-li una crida perquè s’avingui a parlar amb Podem i a asseure’s "d’una vegada" per "negociar seriosament un acord amb govern", una cosa que, ha insistit, els socialistes s’han resistit a fer fins ara. Echenique, malgrat això, ha considerat que "al final hi haurà acord" i que seria "millor" que es rubriqués al juliol, és a dir, en la sessió d’investidura que se celebrarà a partir de dilluns que ve.

Sobre la resposta a la consulta, l’exresposanble d’Organització de Podem ha remarcat que espera una participació alta i ha deixat clar que en la seva formació la direcció fa el que diluciden les bases. Es tracta, ha continuat, d’una "decisió important" que té a veure amb el futur del país i d’una acció que "tots sabien" que es faria.