CAP DE LA DIPLOMÀCIA

Borrell creu que l'independentisme pot entorpir la seva candidatura a la UE: "Si poden, ho faran"

"Agraeixo la confiança del Consell, però [la proposta] ha de ser aprovada pel Parlament", aclareix el ministre

borrell / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El ministre espanyol d’Exteriors en funcions, Josep Borrell, va reconèixer aquest dilluns que "totes les circumstàncies poden influir" en la seva candidatura a cap de la diplomàcia de la UE; i sobre la possibilitat que independentistes catalans l’entorpeixin va dir que "si poden, ho faran".

"La candidatura, assegurada està, perquè s’ha produït, però és una candidatura, vull insistir-hi", va dir Borrell sobre la seva nominació a alt representant de la Unió Europea (UE) per a la Política Exterior i vicepresident de la Comissió Europea, a la seva arribada aquest dilluns a un Consell d’Exteriors comunitari.

Va recordar que és "una proposta" realitzada pel Consell Europeu –els líders de la UE– a l’Eurocambra, que ha de recolzar la seva designació per a un càrrec que ocuparia a partir de l’1 de novembre en substitució de la socialista italiana Federica Mogherini.

"Agraeixo la confiança del Consell, però [la proposta] ha de ser aprovada pel Parlament. Naturalment totes les circumstàncies hi poden influir", va reconèixer. Més en concret, preguntat per l’eventualitat que els independentistes catalans puguin entorpir el seu camí de Brussel·les, va afirmar que "si poden, ho faran, és clar".

"No tenen ambaixades"

Notícies relacionades

Sobre les acusacions d’espionatge a les delegacions a l’exterior de la Generalitat de Catalunya, Borrell va insistir que aquest òrgan de govern regional, "tot i que ells s’entossudeixin a anomenar-les així, no té ambaixades, i el Ministeri d’Afers Estrangers els asseguro que no té espies".

També es va referir que la Generalitat "escriu cartes als governs i a tothom des de fa molt temps, no és cap novetat".