El Suprem multa amb 3.000 euros Puigdemont i Comín per mala fe processal

Havien demanat publicitat de la reunió de la Junta Electoral Central que atribueix els escons

El tribunal considera temerària la mesura per demanar-la tard i versar sobre normes que porta 35 anys en vigor

zentauroepp48473680 pla conjunt de toni com n  carles puigdemont i ramon tremosa190605201618

zentauroepp48473680 pla conjunt de toni com n carles puigdemont i ramon tremosa190605201618 / Blanca Blay

1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez

La Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Suprem ha multat amb 3.000 euros l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont a l’entendre que va actuar amb "mala fe processal i temeritat" al sol·licitar, a través d’unes mesures cautelaríssimes (que s’han d’adoptar sense escoltar la resta de parts), que fos pública una reunió de la Junta Electoral Central (JEC) que s’havia notificat 48 hores abans. La Sala també ha imposat la mateixa multa a l’exconseller Toni Comín i a la Coalició Electoral Lliures Per Europa, per la qual tots dos es van presentar a les eleccions del 26 de maig passat, pel mateix motiu.

Sol·licitaven que la reunió de la JEC, del 13 de juny passat, es fes amb publicitat. S’hi havia de procedir al recompte dels vots a nivell nacional, a l’atribució d’escons a les candidatures i a la proclamació d’electes de les eleccions al Parlament Europeu del 26 de maig passat. La petició va ser rebutjada i es va obrir una peça per determinar si la multa havia de ser imposada.

Notícies relacionades

Tant el fiscal com el lletrat de les Corts Generals i de la Junta Electoral Central van interessar la imposició de la multa a raó de la temeritat de la conducta desenvolupada per l’expresident, l’exconseller i la coalició electoral. 

El tribunal considera “evident que hi ha mala fe i temeritat en la presentació de la sol·licitud de mesures cautelaríssimes escasses hores abans de la celebració d’un acte de la Junta Electoral Central notificat amb més de 48 hores d’antelació respecte de l’aplicació d’unes normes sobre les quals no hi ha hagut modificacions essencials en els més de 35 anys que porten en vigor". Fixa la quantitat a pagar en 30.000 euros per trobar-se a la franja mitjana de les previstes en la norma.