ENTREVISTA A LA PRESÓ

Cuixart critica les discrepàncies de JxCat i ERC: "Una falta de sentit d'estat total"

Ha descartat presentar la seva candidatura a la Presidència de la Generalitat, i considera que ara té el recolzament de tothom perquè no és de cap partit

"Si JxCat i ERC no es posen d'acord amb la Diputació, ¿com sabran el que han de fer amb això?", ha assenyalat Cuixart amb referència a la sentència del judici de l'1-O

zentauroepp47134551 cuixart190709112725

zentauroepp47134551 cuixart190709112725

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Europa Press

Jordi Cuixart, ha criticat aquest dimarts, en una entrevista a RAC-1, que les discrepàncies entre JxCat i ERC per la governabilitat de la Diputació de Barcelona són "una falta de sentit d’estat total".

El president d’Òmnium Cultural  ha considerat que aquestes discrepàncies poden afectar la resposta del sobiranisme a la sentència del judici de l’1-O: "Si JxCat i ERC no es posen d’acord amb els ajuntaments i la Diputació, ¿com sabran què han de fer amb això?", ha assenyalat en al·lusió a la sentència. "Ens hem de recolzar i decidir junts. Crec, això sí, en una mobilització constant però no permanent", ha afirmat Cuixart, que aposta perquè la resposta a la sentència vagi més enllà d’una manifestació i que aglutini al 80% de la societat.

Crític amb els partits

El líder independentista ha defensat que els partits polítics són necessaris perquè considera que l’alternativa és el totalitarisme, però ha demanat que entenguin "que són una part". En aquest sentit, els ha advertit que entre el 2010 i el 2015 la societat catalana "va fer saltar pels aires el sistema de partits, que pot tornar a passar", i que poden perdre la Generalitat. "Si no vigilen, poden perdre la Generalitat. Jo tinc molt clar que ara mateix soc més útil en la llarga mirada que en el driblatge curt. I de vegades penso que per tornar a néixer abans s’ha de morir. ¿Què vull dir amb això? Doncs que no ens hem de preocupar gaire si hi ha nous lideratges polítics", ha assegurat.

Cuixart ha descartat presentar una candidatura per a la Presidència de la Generalitat perquè vol ser president d’Òmnium i d’aquí un temps tornar a la seva feina original, i ha considerat que ara té el recolzament de tots els sectors del sobiranisme perquè no és de cap partit: "Tan bon punt em faci d’algun partit deixaré d’agradar a tothom".

Rosalía

Notícies relacionades

El president d’Òmnium ha lloat la figura de la cantant Rosalía després que hagi fet una cançó en català, cosa que veu com "el millor que li ha passat a la llengua catalana en molt de temps".

Per a ell aquesta cançó és "magistral, és una obra d’art", també pel missatge que els diners no són el més important que transmet la lletra, i considera que és igual d’important per al català com quan José Montilla va ser president de la Generalitat.