David Bonvehí aposta per un JxCat "semblant a la CDC dels primers anys"

El president del PDECat admet en una entrevista a l''Ara' que el partit ha quedat "una mica desdibuixat" ideològicament

zentauroepp45679207 barcelona  29 10 2018 reuni  de l executiva del pdecat  roda190308125811

zentauroepp45679207 barcelona 29 10 2018 reuni de l executiva del pdecat roda190308125811 / JOAN CORTADELLAS

1
Es llegeix en minuts
Acn / Barcelona

El president del PDECatDavid Bonvehí, va apostar perquè JxCat sigui bastant similar a la CDC dels primers anys "que anava des del centreesquerra fins al centredreta". En una entrevista al diari 'Ara', Bonvehí ha defensat que també s’hi han de sentir identificades les persones de centre o centreliberals, "vulgarment dit de centre". De fet, admet que els últims anys, a nivell ideològic, el partit ha quedat "una mica desdibuixat" perquè "només" s’ha fixat en l’eix nacional. "Hi ha gent que hem decebut perquè no hem defensat les actituds que sempre havia defensat Convergència", ha afegit. En aquest context, ha reivindicat que el seu partit està més al centre que ERC.

[El trencaclosques de la postconvergència]

Notícies relacionades

Bonvehí assegura que la seva formació ha perdut la condició de partit de referència de la centralitat sobiranista. I per recuperar aquest rol en la política catalana, el president del PDECat aposta per la "marca i la filosofia de JxCat" però afegeix que "això no vol dir que JxCat no tingui res a veure amb el que ha sigut tradicionalment el PDECat o el que era Convergència".

Assegura que li agradaria "no perdre ningú pel camí" i perquè JxCat funcioni posa com a requisit que "tot el PDECat se senti còmode". Preguntat pels lideratges de JxCat i per la possibilitat que Artur Mas sigui el candidat a la Generalitat d’aquest espai, Bonvehí no s’ha volgut mullar i s’ha limitat a dir que s’escollirà per democràcia interna. I ha recordat que Mas ha dit que no és la seva voluntat tot i que no l’ha acabat de descartar. Quant a la resposta a la sentència del judici al procés, Bonvehí ha explicat que el PDECat defensa que la solució no és convocar eleccions al Parlament i ha apostat per "govern, govern i govern".